Preview: Fortuna Sittard – De Graafschap

Met De Graafschap als tegenstander opent Fortuna Sittard het nieuwe seizoen 2013-2014 tegen een outsider voor het kampioenschap in de Jupiler League. De ploeg uit de Achterhoek kende in haar voorbereiding op het treffen in Limburg een redelijke voorbereiding. Tegen Ajax werd met 3-0 verloren. Tegen RKC Waalwijk en het Turkse Sivasspor werd echter knap 1-1 gespeeld.

Wedstrijden in de voorbereiding zeggen echter niet zoveel, iets dat trainer Pieter Huistra op de officiële webpagina van zijn club ook benadrukt: “In de wedstrijden tegen Ajax, Sivasspor en RKC Waalwijk hebben wij laten zien, dat we kunnen voetballen. Natuurlijk is Ajax een maatje te groot, maar zeker de eerste helft speelden we met druk naar voren en creëerden we kansen. Tegen Sivasspor speelden we goed mee en in Waalwijk hadden we het meerdere van het spel. Zeker baal ik wel van het tegendoelpunt dat wij in de slotfase weggeven. Dat soort foutjes moet eruit. Dat er in de voorbereiding ook eens een mindere wedstrijd tussen zit, dat kan. Dat zie je overal, er wordt rond die wedstrijden ook keihard getraind. Ik denk dat we een stuk verder zijn dan vorig seizoen, daarbij hebben wij met Edwin Linssen en Tim Bakens een stuk routine in de middelste en achterste linie erbij. Dat zijn spelers die staan op in een groep, dat is prima”.

De voornaamste nieuwkomers bij de Graafschap zijn twee ervaren krachten. Edwin Linssen (32 jaar) kennen we uiteraard nog van zijn Fortuna Sittard periode en Tim Bakens (30 jaar) werd vorig seizoen nog begeerd door Fortuna Sittard. Daarnaast kwam ook Tygran Gazarjan. De ploeg uit de Achterhoek wist hiernaast sterspelers Anco Janssen en Gregor Breinburg te behouden. De fans van de Graafschap mogen zich dan ook verheugen op een mooi seizoen.

Verheugen op een mooi seizoen is natuurlijk iets anders dan zomaar effe de punten komen ophalen in Sittard. Het Fortuna Sittard van trainer Wil Boessen kende afgaande op de uitslagen een matige voorbereiding. Scorebordjournalistiek doet echter geen recht aan de potentie van de huidige selectie. Fortuna Sittard versterkte zich gedurende de voorbereiding met Patrick Amoah, Kevin Kis, Franco Zennaro  en Jeffrey Vlug. Het vertrek van Jurjan Mannes, Prince Rajcomar en Ramazan Cevik zal amper iemand om treuren. Jammer genoeg zagen we echter Joeri Schroyen, Kevin Diaz en Quin Kruijsen verkassen.  Trainer Wil Boessen zal echter zeer content zijn met het aanblijven van zijn sterspelers Ramon Voorn, Yoann de Boer, Timothy Dreesen en met name natuurlijk doelman Ferhat Kaya.

Komende vrijdag begint de competitie. Op voorhand blijft het gissen naar mogelijke opstellingen. Dit doen we dan ook maar.

Kaya

Hendrickx-Dreesen-Janssen-Sekkour

Vlug-Voorn-Briels-Nepomuceno

Khalouta-N’koyi

De wedstrijd in onze Trendwork Arena begint om 20.00 uur en uiteraard bent u van harte welkom. Tijdens de wedstrijd zullen de spelers in de gelegenheid gesteld worden hun vochtgehalte bij te vullen. Het wordt warm, it’s showtime!

Wat gaan we maken? Ik waag me eens aan een voorspelling: Fortuna Sittard – de Graafschap = 0-0.

Nawoord: Fortuna SC fotograaf Rik van Mulken zal gedurende deze match foto’s maken van deze Jupiler League wedstrijd. Deze zullen daags na de wedstrijd geplaatst worden op www.fortunasc.nl . Tot twee dagen na de wedstrijd wordt u in de gelegenheid gesteld om als vertrouwd, uw MVP 13-14 stem te laten gelden. Mail uw beste 5 Fortuna spelers door naar webmaster@fortunasc.nl

Veel plezier.

Statistieken: uitslag Fortuna Sittard – De Graafschap, seizoen 2012-2013: 1-0

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen.