Preview: Fortuna Sittard – FC Twente

Na een interlandbreak is het eindelijk weer tijd voor Eredivisie. De laatste thuiswedstrijd dateert alweer van 18 augustus: bijna een maand geleden. Zondag 15 september ontvangt Fortuna Sittard thuis FC Twente, dat met meer dan 550 supporters naar het zuiden zal afreizen. De wedstrijd begint om 16:45, en je kunt er nog bij zijn!

FC Twente

De Tukkers zijn helemaal terug van weg geweest. In 2017-2018 sloeg het noodlot toe, toen FC Twente tegen alle verwachtingen in degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Daar werd het glansrijk kampioen, waarmee de terugkeer naar de Eredivisie al relatief vroeg in het seizoen een feit was. Dat Twente niet nog eens wil degraderen blijkt al uit de eerste vijf wedstrijden. De club is nog ongeslagen en bezet met 9 punten de vierde plek in het klassement. De logische verwachting is dan ook dat de ploeg van Gonzalo García García niet naar Sittard komt om te verliezen!

Fortuna Sittard

Fortuna wist knap een punt te slepen uit de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Na een weekje rust hebben zowel de spelers als de supporters weer veel zin om een potje te voetballen. Alexei Koselev, Rasmus Karjalainen en Patrik Raitanen zijn weer helemaal terug van hun interlandavontuur. De selectie is na Deadline Day nog met één speler uitgebreid: Tesfaldet Tekie heeft een contract getekend voor 2 seizoenen. Morgen zal blijken welke elf tegen FC Twente de punten in eigen huis gaan houden. Jorrit Smeets is er na kort blessureleed in ieder geval weer vanaf het eerste fluitsignaal bij!

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Essers, Ninaj, Angha, Pinto, Smeets, Tekie, Passlack, Diemers,  Ciss, Sambou

Geef een reactie