Preview Fortuna Sittard- Willem 2

Zondag 13 maart om 12.15 speelt Fortuna wederom een zeer belangrijk thuisduel. Wil het nog een kans maken op handhaving dan is er slechts 1 resultaat mogelijk en dat is winst. De tegenstander vecht echter eveneens tegen degradatie dus wederom een wedstrijd met grote belangen!

Willem 2
De Tilburgers bevinden zich op dit moment op plek 15, een veilige plek maar met slechts 3 punten meer dan Fortuna dat 2 plekken lager staat. Ook de nummers 16 en 18, respectievelijk Sparta en PEC Zwolle staan op slechts 2 en 5 punten achterstand. Gezien het feit dat Fortuna en Sparta nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben en ook het duel van Sparta tegen Vitesse nog afgemaakt dient te worden is het allesbehalve veilig op plek 15. In Tilburg heeft een roerige week plaatsgevonden nadat eerder deze week trainer Grim werd ontslagen en ook technisch directeur Joris Mathijsen op non-actief werd gesteld. Vooralsnog wordt de rol van Fred Grim overgenomen door Denny Landzaat. Landzaat geeft aan dat er wel enkele wijzigingen zullen volgen maar dat hij in samenspraak met spelers en staf heeft besloten niet rigoureus het roer om te gooien. In geval van winst neemt Willem2 een beetje afstand van in elk geval de onderste 2 plekken. Landzaat kan niet beschikken over oud Fortunees Dries Saddiki die een schorsing uitzit na zijn 5e gele kaart afgelopen week, daarnaast zijn Pol Llonch en Ulrik Jensen niet fit of ziek. Nieuwkomer Nasser el Khayati die gisteren nog tekende tot het einde van het seizoen zit naar verwachting wel bij de selectie maar is niet volledig wedstrijdfit.

Fortuna Sittard
Fortuna heeft afgelopen weekend zeer slechte zaken gedaan door te verliezen van PEC Zwolle en bevindt zich nu op een directe degradatieplek. Indien Sparta in de resterende 7 minuten tegen Vitesse de voorsprong weet vast te houden zakt Fortuna zelfs naar de laatste plek. In het duel van zondag zit er dus maar 1 ding op en dat is winnen, dat zal de tegenstander echter ook denken! De afrondende trainingen waren achter gesloten deuren omdat trainer Ultee niet alleen rust wil voor het team maar ook tegenstander Willem 2 niet wijzer wil maken dan nodig. Welke 11 namen aan de aftrap verschijnen is dan ook een raadsel, Ultee geeft aan het kan zijn dat ik het systeem ga wijzigen maar het kan ook zijn dat ik enkel die illusie wil wekken richting tegenstander. Afwachten dus, wel is duidelijk dat Mats Seuntjens weer aansluit bij de selectie, of hij fit genoeg is om te starten is onbekend. Johansson en Ferati zijn beiden niet wedstrijdfit en achter de naam Ivo Pinto staat een vraagteken, hij is ziek.

Het duel begint om 12.15 en staat onder leiding van arbiter Dennis Higler.

Geef een reactie