Preview Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard

Zondag 31 oktober om 20.00 uur, een tijdstip waar menig supporter niet vrolijk van wordt, speelt Fortuna een uitwedstrijd tegen wederom een promovendus: Go Ahead Eagles uit Deventer. Na 2 overwinningen en een gelijkspel draait Fortuna wat beter al spreekt de stand op de ranglijst dit tegen. De tegenstander zit in een positieve flow, gaan er punten mee terug naar Sittard of is vrouwe Fortuna de club niet gunstig gezind?

GA Eagles
Net als de andere 2 promovendi is ook Go Ahead zeer goed gestart met als gevolg plek 10 op de ranglijst met 13 punten. De ploeg uit Deventer wist afgelopen week in de beker te winnen van Almere City maar legde in de reguliere competitie ook Vitesse over de knie. De ploeg van Kees van Wonderen beschouwt deze overwinning als bonuspunten die pas echt meerwaarde krijgen wanneer ze zondagavond ook weten te winnen van Fortuna. Dit zou namelijk betekenen dat ze op 16 punten komen, dit is bijna de helft van de benodigde 34 punten die normaal gesproken garant staan voor handhaving in de Eredivisie. Go Ahead start dan ook als favoriet in het duel tegen Fortuna echter van onderschatting is er geen sprake bij van Wonderen die aangeeft dat Fortuna meer is dan topscorer Mats Seuntjens. Het is voor het eerst in ruim 25 jaar dat Go Ahead en Fortuna elkaar treffen op het hoogste niveau, dat seizoen was ook direct het laatste seizoen dat de ploeg uit Deventer 3 duels in de Eredivisie op rij wist te winnen, mocht het dus lukken om zondagavond van Fortuna te winnen wordt een record van een kwart eeuw geleden geëvenaard. Naast de vaste blessures van Frank Ross, Sam Crowther en Turan Tuzlacik ontbreekt ook Jacob Mulenga vanwege een blessure. Isac Lidberg is geschorst.

Verwachte opstelling: Hahn, Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers, Lucassen, Brouwers, Cordoba, Rommens, Oratmangoen, Cardona.

Fortuna Sittard
Fortuna is de afgelopen 3 duels (beker inbegrepen) ongeslagen, helaas pakte de concurrentie ook punten met als gevolg toch weer die vervelende 16e plek op de ranglijst. Dit echter met slechts 4 punten minder dan de tegenstander van zondag en daarbij een duel minder.
Waar in het bekerduel afgelopen woensdag Zian Flemming uit voorzorg aan de kant werd gehouden is hij zondagavond weer gewoon inzetbaar voor trainer Ultee. Helaas ontbreken Mickaël Tirpan, Roel Janssen en de al langer geblesseerde Lisandro Semedo wel nog. Wederom dus een puzzel achterin voor de trainer die spreekt over een goed georganiseerde tegenstander die met veel energie speelt. Aan Fortuna om de energie uit het spel te halen.
Wie de vrijgekomen plek achterin zal opvangen is nog niet duidelijk, afgelopen week speelde Ryan Johansson er maar ook Nigel Lonwijk en Deroy Duarte kunnen er eventueel uit de voeten. Gelegenheidsverdediger Ben Rienstra is ook nog een optie maar die is nodig op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Johansson, Angha, Pinto, Cox, Tekie, Rienstra, Duarte, Flemming, Hansson en Seuntjens

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Bos. Er gaan 230 supporters mee naar Deventer, waaronder 1 dubbeldekker, aan de support zal het dus zeker niet liggen. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN1.

Geef een reactie