Preview Helmond Sport – Fortuna Sittard

Vrijdag 8 augustus trapt Helmond Sport in het eigen Lavans-stadion het seizoen af tegen onze (vaal)groengele trots Fortuna Sittard. Gelukkig spelen we in het stukken mooiere uittenue :). Helmond, dat hoopt op een beter seizoen als het laatste (13e in de eindrangschikking) en Fortuna, dat zeker weer mee wil doen in de race voor de playoffs.

Afgelopen seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, mede door een fout van onze vaak betrouwbare keeper Ferhat Kaya. Dat we in deze wedstrijd meer verdienden, daar was het hele uitvak het wel mee eens. Des te meer reden om dit seizoen dan eindelijk eens de drie punten mee naar huis te nemen.

In de voorbereiding speelden beide ploegen een aantal wedstrijden die wel benoemd mogen worden. Zo speelde de Brabanders tegen onze Duiste vrienden en verloren nipt met 1-0, dezelfde uitslag die wij neerzetten tegen Feyenoord. Helaas is daar niemand van het trouwe legioen bij aanwezig geweest, al kan dat zeker niet Fortuna Sittard kwalijk worden genomen.

De selecties ondergingen ook weer diverse mutaties. Helmond Sport nam afscheid van Bridji, Kuijpers, Koc en Teijsse. Hiervoor kwamen in de plaats van Gool, van de Sande, Diouck en Fecunda. Ook hier dus duidelijk niet de namen waar zovaak om wordt gevraagd.

Fortuna is natuurlijk ook een behoorlijk aantal spelers kwijtgeraakt, zoals daar de meest bekende waren Dreessen, Nepomuceno, N´Koyi, de Boer en Khalouta. Hiervoor werden ook niet echt veel gevestigde namen aangetrokken, Jasper Waalkens daargelaten. Met Jordy ter Borgh (nog geschorst deze wedstrijd), Seku Conneh, Dennis Dengering en de uit eigen jeugd overgekomen Jelle van Rijswijk en nog een enkele andere breedte-aanwinsten zal het afwachten zijn hoe Fortuna Sittard gaat presteren. Meest opvallende naam is natuurlijk de naam van de nieuwe trainer, Peter van Vossen. Of hier nog spelersnamen bijkomen, de tijd zal het leren………

In Helmond zal Fortuna Sittard gesteund worden door ruim 200 supporters, die met twee bussen en een 25 auto´s the ´blue and blue´ army zullen gaan steunen. Maakt Conneh een droomdebuut, scoort Jeffrey Vlug de eerste voor zoon Xavi of of of. Vragen in overvloed, de antwoorden hopelijk morgen op het veld. De aftrap morgen is om 20.00u. Scheidsrechter is dhr. Davy Otto.

Een prognose dan, die nergens op is gebaseerd….1-2 (Vlug en Waalkens) ! Laat het een mooi seizoen worden met veel punten, mooi voetbal en een kampioenschap op het einde 🙂

FortunaSC, Harald