Preview: Limburgse clash tegen VVV-Venlo!

Fortuna Sittard – VVV Venlo       Vrijdag 14 oktober 2016   20.00    Fortuna Sittard Stadion

De interlandweek is eindelijk achter de rug en dat betekent dat we vrijdag weer mogen gaan kijken naar onze club. Ons eerste Limburgse onderonsje van het seizoen 2016/2017 staat op het programma: Fortuna Sittard – VVV Venlo. Voor de Venlonaren is het de tweede Limburgse clash, in hun eerste wisten ze drie punten te pakken in Maastricht. VVV is voor ons een heuse angstgegner. Sinds 2003 werd er in competitieverband slechts één keer gewonnen van de ploeg uit Venlo. Deze overwinning werd in 2014 geboekt, onder leiding van Willy Boessen en door twee doelpunten van N’Koyi werd er een 2-1 overwinning geboekt. Een resultaat waar iedere Fortuna-fan komende vrijdag voor zal tekenen.

We zijn benieuwd hoe Fortuna uit de startblokken gaat komen na een wedstrijdloze periode van twee weken. Venlo heeft van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een oefenwedstrijd te spelen tegen EVV, deze werd met 2-0 gewonnen. Beide clubs gaven de spelers vier dagen vrijaf tijdens de interlandperiode. Het belooft een hele zware wedstrijd te worden voor Fortuna. De Venlonaren kunnen gezien worden als de winnaar van de eerste periodetitel, aangezien koploper Jong-PSV voor spek en bonen meespeelt. Toch liggen er kansen voor Fortuna, VVV heeft immers ook al drie maal verloren.

De tegenstander

VVV is momenteel terug te vinden op de tweede plaats in de Jupiler League. De eerste negen wedstrijden resulteerden in zes overwinningen en drie nederlagen. De Venlonaren verkeren in een uitstekende vorm. De laatste drie wedstrijden, waarin NAC (KNVB-Beker), Jong Utrecht en Achilles de tegenstanders waren, werden winnend afgesloten. Bovendien incasseerde Venlo geen enkel tegendoelpunt. Met slechts zeven tegengoals in totaal is VVV de minst gepasseerde ploeg van de competitie. Naast een sterke verdediging beschikt VVV ook over veel scorend vermogen. Met Seuntjens, Opoku, Sleegers, Hunte, Resida en Van Crooy beschikken de Venlonaren  over een luxeprobleem voor de aanvallende posities. Twee weken terug kon Venlo over een nagenoeg fitte selectie beschikken, alleen rechtsback Moreno Rutten ontbrak. Of hij nog steeds in de ziekenboeg verkeert is onduidelijk. Voor zover bekend ontbreken er verder geen spelers bij de tegenstander.

Of er zich ook bekende gezichten in de selectie van Venlo bevinden? Ja, ex-Fortunees Roel Janssen alias Roda-Killer is de vaste linksback in de formatie van Venlo. Een bijzonder weerzien met een van de Sittardse publiekslievelingen van de afgelopen seizoenen en bovendien ook ex-captain. Janssen heeft maarliefst vijf seizoenen in dienst van onze trots gespeeld, hij droeg 141 maal het Geel-Groene shirt en scoorde daarin zeventien doelpunten. Een bloemetje vanuit Fortuna aanstaande vrijdag zou een gepast bedankje zijn voor de geleverde diensten van Janssen.

Vermoedelijke opstelling VVV Venlo: de Fockert, Rutten/Resida, Promes, Roseler, Janssen; Leemans, Post, Opoku; Van Crooij, Seuntjens, Hunte.

Fortuna Sittard

Onze club bevindt zich op de dertiende plek van de ranglijst, zonder de toegekende puntenaftrek was dit plek acht geweest. Bij een nieuwe nederlaag zou het zomaar kunnen dat Fortuna maandag terug is te vinden in de onderste regionen van de Jupiler League. Voor zover bekend ontbreken in de ploeg van Ben van Dael alleen de langdurig geblesseerde Mailson Lima en de geschorste Franck Wiafe. Naar verwachting zal Junior, die vanwege vermoeidheid slechts invaller was tegen Emmen, terugkeren in de basisopstelling. Het is nog niet bekend of Van Dael na de serie van mindere wedstrijden wijzigingen gaat aanbrengen in de formatie. Het is mogelijk dat Dianessy of Saddiki een kans krijgt vanaf de linksbuiten positie. Aziz Khalouta lijkt namelijk in een vormcrisis te verkeren, wel geeft hij aan graag revanche te willen op zijn oude club VVV. Ook voor captain Ferry de Regt en onze coach staat het duel in het teken van het weerzien met hun oude werkgever.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ter Wielen, Braun, De Regt, Mares, Avkovski; Kurt, Hadzhiev, Briels; Van Hout, Junior, Khalouta.

Kaartverkoop

Op de wedstrijddag zijn de kassa’s gewoon geopend!

Auteur: maasgouw