Preview Roda JC- Fortuna Sittard (KNVB Beker)

Woensdagavond om 21.00 is het zover; de wedstrijd waar je als supporter normaal het meest naar uit kijkt: DE derby! Helaas anders dan anders, de belangen blijven hetzelfde.

Elke bekerloting hoopt iedereen juist die tegenstander te loten en op de 1 of andere manier gebeurt het steeds niet, tot dit jaar. Uitgerekend in een jaar waarin zo ongeveer alles wat leuk is verboden is loot je de rivaal en mogen er geen supporters aanwezig zijn. Iets wat natuurlijk ontzettend zuur is want het is geen affiche wat regelmatig terugkomt en juist de derby’s zijn de wedstrijden waar een supporter gedurende het seizoen het meest naar uitkijkt. Gaat het die echte derbysfeer hebben? Hoogstwaarschijnlijk niet want de supporters versterken dat gevoel en brengen op de spelers over hoe belangrijk het is om dit soort wedstrijden te winnen. Gelukkig zijn er enkele spelers waaronder Jorrit Smeets en Roel Janssen (die in de ogen van Fortunafans altijd bekend zal zijn als derby killer) die maar al te goed weten hoe belangrijk deze wedstrijd is, we rekenen dan ook op hen om dit over te brengen op de rest van de spelersgroep. De laatste ontmoeting in Kerkrade dateert uit 2015 en iedereen herinnert zich uiteraard nog hoe deze wedstrijd eindigde.

(tekst gaat verder onder foto’s)

Een bekerwedstrijd is normaal gesproken minder belangrijk dan de competitie en meer een mooi extraatje als je je plaatst voor een volgende ronde maar wanneer je een derby speelt is er maar 1 optie mogelijk: gras opvreten en zorgen dat je wint!! Fortuna heeft na de wanvertoning van afgelopen weekend de kans om iets recht te zetten richting de fans en te laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Daarnaast kan een overwinning ook het vertrouwen geven wat momenteel mist in de competitie. Tegenstander Roda staat momenteel 10e in de KKD en speler Jordy Croux geeft aan dat hij verwacht dat zij favoriet zijn daar ze sowieso thuis spelen en onze minpunten kennen. Aan onze spelers om het tegendeel te bewijzen.

Tegenstander Roda JC komt tamelijk gehavend aan de start in het bekertreffen. De ploeg van Jurgen Streppel moet het doen zonder het centrale verdedigingsduo. Aanvoerder Kees Luijckx haakte vrijdagavond tegen Cambuur na één helft af met een buikspierblessure en is er nog niet bij. Ook Richard Jensen is nog altijd geblesseerd. Doelman Jan Hoekstra, die in de eerste wedstrijd van het seizoen een schouderblessure opliep, traint weer mee, maar is nog niet inzetbaar. Aan de kant van Roda staat dus oud Fortuna keeper Miguel Santos in de goal, zover bekend is dit ook meteen de enige speler met een Fortuna verleden. Erik Falkenburg, die vorige week op de training geblesseerd raakte, geldt als ‘twijfelgeval’.

Fortuna Sittard.
Over de opstelling van de geel-groenen kan momenteel geen zinnig woord worden gezegd omdat in een bekerwedstrijd selecties vaker wijzigen en daarnaast hangt een en ander af van uitslagen van Corona tests. Wat wel zeker is, is dat Yannick van Osch morgen het doel aan Fortuna kant zal verdedigen ten faveure van Alexei Koselev

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard:
Van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Smeets, Tekie, Seuntjens, Flemming, Polter, Hansson.

Ook al is het anders dan anders, deze wedstrijd MOET gewonnen worden, laten we hopen dat deze boodschap ook duidelijk is binnen gekomen bij de selectie.

Wat verwachten jullie?

Geef een reactie