Preview: verpest Fortuna het Achterhoekse feestje?

De Graafschap – Fortuna Sittard     4 november 2016 20.00 uur

Aanstaande vrijdag staat een uitwedstrijd tegen de Superboeren uit Doetinchem op het programma. Nadat RKC Waalwijk afgelopen vrijdag Fortuna’s ongeslagen thuisreeks heeft doorbroken, is het nu aan Fortuna zelf om de negatieve uitreeks te doorbreken. De Graafschap, dat vrijdag niet verder kwam dan een 0-0 bij hekkensluiter Achilles, zal enorm gebrand zijn op een overwinning. De Superboeren hebben in de Jupiler League al zes wedstrijden op rij niet gewonnen. Bovendien rekent de Graafschap op een nagenoeg uitverkocht stadion aanstaande vrijdag. Een vrijkaarten actie moet zorgen voor een kolkende Vijverberg, er worden ongeveer 11.000 toeschouwers verwacht. Ook voor Fortuna zijn de punten meer dan welkom wil het de aansluiting met het linker rijtje behouden.

De Graafschap

Voorafgaand aan het seizoen werden de Achterhoekers als een van de favorieten voor het kampioenschap gezien. Met spelers als Driver, Koolhof en Parzyszek in de selectie is dit ook niet zo gek. De Graafschap bevindt zich op een zeer teleurstellende zestiende plek van de ranglijst. In de laatste vijf wedstijden werd zelfs maar één punt gepakt. Toch gaf het bestuur deze week aan vertrouwen te houden in trainer Jan Vreman. Een speler om in de gaten te houden aankomende vrijdag is spits Parzyszek. De Pool scoorde al acht doelpunten dit seizoen, maar ook hij lijkt de laatste weken in een vormcrisis te verkeren.

De langdurig geblesseerde sjeng Bryan Smeets ontbreekt vrijdag bij De Graafschap. Linksback Cicek miste de wedstrijd tegen Achilles vanwege een blessure, het is onbekend of hij weer fit is. De verwachte opstelling van De Graafschap: Bednarek, Lammers, Nieuwpoort, Straalman, Will; Diemers, Koolhof, Kaak, Driver; Parzyszek, van Overbeek.

Fortuna Sittard

Aan de zijde van Fortuna ontbreken Lima en Van Hout vanwege blessures. Dautovic is op de weg terug en zal waarschijnlijk weer deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Wellicht dat Van Dael na de wanvertoning tegen RKC enkele wijzigingen aanbrengt in zijn ploeg. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ter Wielen, Braun, De Regt, Mares, Avkovski; Kurt, Hadzjiev, Briels; Dianessy, Junior, Khalouta.

De wedstrijd in Doetinchem is te bezoeken zonder vervoersrestricties. Omwisselkaarten zijn te koop bij Wilsport tot vrijdag 12.00 uur. De kaarten kunnen bij het uitvak in Doetinchem omgewisseld worden. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop van deze wedstrijd.

Auteur: David Schulpen