Preview: weerzien met Schroyen en Rajcomar

Fortuna Sittard moet winnen van VVV Venlo om play-offs te bereiken

Lang nagenieten van de knappe overwinning in Rotterdam zit er niet in. De 2-3 op Spangen mag uitzonderlijk genoemd worden, maar een kleine week na de overwinning op Sparta mag de ploeg van trainer Wil Boessen weer aantreden voor misschien nog wel een grotere uitdaging: winnen van VVV Venlo.

Geen gemakkelijke opgave. Hoewel onze Limburgse opponent zich reeds heeft geplaatst voor de play-offs zal de ploeg van trainer Rene Trost zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten leidden. Er is zoiets als Limburgse eer, als vormbehoud en spelplezier.

De Limburgse derby Fortuna Sittard – VVV Venlo staat vol van sentimenten in en buiten het veld en naar verwachting zal er vrijdagavond dan ook veel strijd op de mat gelegd worden. Het kwalitatief mindere Fortuna, heeft geen andere keuze. De thuisploeg moet winnen om mee te blijven doen in de strijd voor een play-off ticket. Onze BVO komt van ver en lijkt in goeden doen. Wil Boessen en zijn staf kent weinig blessures (Vets), ziektes (Zennaro) en schorsingen (Hendrickx) en kan dus met een sterk ogend basiself beginnen aan de wedstrijd welke onder leiding staat van arbiter Van den Kerkhof.  Als vaste Jupiler League volger weet u dan hoe laat is het: mogelijk penalty en rode kaarten tijd. Onze jongens zijn gewaarschuwd, hoewel eerder dit jaar tijdens de wedstrijd VVV Venlo-Fortuna Sittard dezelfde leidsman zijn kaarten relatief op zak hield. Alleen Franco Zennaro (Fortuna) zag toen een gele prent. Uitslag in Venlo overigens 1-1. Patrick N’Koyi onze doelpuntenmaker.

Onderstaande een mogelijke basiself.

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – De Boer – Briels

Khalouta – N’Koyi

Aan Venlose zijde ontbreekt Randy Wolters (blessure).

Opstelling VVV Venlo:

Maenpaa

Donkers – Balkestein – Altheer – Fleuren

Sevinc – Turk – Schroyen

Reimereink – Rajcomar – Gijzen

Saillant detail: Roel Janssen en Aziz Khalouta kennen een VVV Venlo verleden. Aan Noord-Limburgse zijde een weerzien met de oud-Fortunezen Prince Rajcomar, Quin Kruijsen, Danny Wintjens en Joeri Schroyen.

Het moge duidelijk zijn dat VVV Venlo als favoriet aan de wedstrijd zal beginnen. Het team lijkt Eredivisiewaardig maar zal op basis van inzet en een beetje geluk geslachtofferd moeten worden.

Historie, laatste 5 ontmoetingen in Sittard.

·         20 maart 2009: Fortuna Sittard – VVV Venlo = 0-1

·         15 september 2006: Fortuna Sittard – VVV Venlo = 0-2

·         22 augustus 2005: Fortuna Sittard – VVV Venlo = 0-2

·         26 november 2004: Fortuna Sittard – VVV Venlo = 2-5

·         26 maart 2004: Fortuna Sittard – VVV Venlo = 1-4

De wedstrijd vrijdagavond begint om 20.00 uur met ons advies tijdig uw kaartje te kopen. Het zou niet voor het eerst zijn dat een Limburgse derby aanvangt terwijl er nog een rij supporters voor de kassa’s staat. Tot vrijdag, it’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen