Puntverlies dames in bikkelharde wedstrijd

Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Wissels:
Melissa Winthaegen – Maisam Wehbe – Mariëlle Janssen

Verslag

Na een zinderende partij tegen Fc Gelre (12-1 winst) was afgelopen zaterdag RKHVV de tegenstander. In de wetenschap dat huidig nummer 1 en promovendus Wartburgia toch eens tegen puntverlies moest gaan oplopen, was de selectie ook gebrand op een goed resultaat.

Binnen 10 minuten leek dit ook goed te komen: een corner genomen door Colette van Aalst lande perfect op het hoofd van captain en routinier Annika Pluimen. De bal werd met een knikje in ontvangst genomen en in de goal gelegd: 0-1.

De vroege voorsprong leek het startschot te worden voor een nieuw doelpuntenfestijn in groen-gele kleuren, echter hadden de scheidsrechter en de dames van RKHVV hier andere gedachtes over. Waar de scheids ervoor leek te kiezen zijn fluit niet te gebruiken deze dag, compenseerde RKHVV hun tekort aan voetballende kwaliteiten met een immense wedstrijdmentaliteit. De duels werden steeds fysieker en harder en onze dames wisten er zich bij momenten niet zoveel raad mee.

De rust werd gehaald met een 0-1 voorsprong nog altijd en in de tweede helft een iets aangepaste taktiek. RKHVV werd ver op hun eigen helft vastgezet en zo gedwongen de lange bal te hanteren. Een 15 minuten lang leverde dit een overwicht aan Sittardse kant op, echter zonder doelpunten. RKHVV ontworstelde zich uiteindelijk aan de greep van Fortuna en ging verder met waar het in de eerste helft mee begonnen was: de grenzen opzoeken. Helaas liet de scheids na (de tweede helft floot hij maar liefst 3 hele keren voor een overtreding, terwijl men bijna continu de knallen tegen scheenbeschermers kon horen en diverse shirtjes enkele maten groter waren gemaakt) deze grens aan te geven.

Het resulteerde in een harde wedstrijd, waarbij het middenveld van Fortuna zich niet veel raad wist met het fysieke geweld. In de 81ste minuut leverde dit RKHVV de, terechte, 1-1 op. RKHVV rook nu bloed en zette in de laatste minuten een slotoffensief in, gelukkig zonder resultaat.

Toen de wedstrijd werd afgefloten, bleek ook Wartburgia puntverlies te hebben geleden, maar helaas was het niet gelukt om daarvan te profiteren.

Komende zaterdag spelen onze dames een thuiswedstrijd tegen sv Venray voor de beker. De aftrap vind om 17:00 uur plaats.

Bron: Fortunasc, Janko Knops