Ramon Voorn kan naar Duitsland

Fortuna Sittard heeft voor Jupiler League begrippen middenvelder Ramon Voorn een zeer goed (en verbeterd) aanbod gedaan. Onze club wilt de Limburger graag behouden. De middenvelder werd afgelopen seizoen door de supporters uitgeroepen tot Most Valuable Player of the Season. Het geeft de status aan van de rasvoetballer Voorn. Ramon Voorn speelde reeds 166 competitiewedstrijden voor Fortuna Sittard en is hierdoor de meest ervaren Fortunees binnen de selectie. De speler wordt op handen gedragen in Sittard-Geleen. Mede vanwege zijn band met Cooky.

Moeten we zeggen,w as hiermee de meest ervaren Fortunees? Ondanks de goede aanbieding van onze club blijft de handtekening van de Limburger namelijk uit. De speler staat in de belangstelling van meerdere clubs en bezien zijn leeftijd (26 jaar) is nu het moment aangebroken om te cashen. Tsja, keuzes. Iedereen maakt de zijne en neemt verantwoording op zijn eigen manier.

KFC Uerdingen zou één van de gegadigden zijn om Ramon Voorn in te lijven. Een Duitse 4 de liga team met een geweldige historie. Mooie club, niks op af te dingen. Maar ja, 4 de liga…..tsja, net niet?

Ramon Voorn miste de eerste seizoenstraining van Fortuna Sittard, evenals Timothy Dreesen. De ervaring leert dat als een speler niet wilt, hij ook niet wilt. Hoe pijnlijk ook, de realiteit is dat we rekening moeten houden met afscheid.

Het leven gaat sowieso door, mocht Ramon Voorn vertrekken is Yoann de Boer met 90 gespeelde competitiewedstrijden de meest ervaren Fortunees binnen de selectie. De status van Rene Maessen (447 gespeelde competitiewedstrijden voor onze  ploeg) zullen beide heren niet meer halen. Dergelijke clubliefde lijkt weggelegd voor de 20 ste eeuw spelers…..

Nawoord: Ex-Fortuna Sittard spits Dirk Jan Derksen laat deze week in VML (Voetbal Magazine Limburg) optekenen dat Voorn klaar is voor een volgende stap in zijn carriere: “Ramon Voorn was de absolute revelatie van het seizoen 2012-2013. Ik heb nog even met hem samen gespeeld. Ramon is een intelligente speler, kan de lijnen binnen een elftal goed uitzetten en is fysiek gegroeid. Hij kan een niveau hoger aan”.

Auteur: Edgar Lucassen