Reserves Fortuna Sittard verslaan Eagles: 3-0

Niet één, maar twee zware wedstrijden staan er deze week op het programma voor Fortuna Sittard. Dinsdagavond stond de ploeg tegenover Go Ahead Eagles in de tweede ronde van KNVB-beker. Vrijdag aanstaande kunnen de Sittardenaren tegen De Graafschap de periodetitel én deelname aan de nacompetitie binnenhalen.

Waar voor Fortuna de prioriteiten liggen werd Dinsdag avond bij aanvang van de bekerwedstrijd duidelijk. De reserves en bankzitters  van Fortuna Sittard mochten in actie komen. De door trainer Sunday Oliseh aardig “verdekt” gehouden wisselspelers zoals Aykut Özer, Lars Hutten, Mickaël Malsa, Clint Essers en Ufukcan Engin maakten dan eindelijk hun debuut in de Sittardse voetbal tempel.

In de eerste helft pakte de gereserveerde strategie en opstelling goed uit. Het was Go Ahead eagles met een optisch veldoverwicht, (met name op eigen helft) maar het was Fortuna Sittard die in de 20e minuut het net liet trillen. Rechtsback Braun passeerde tot tweemaal toe opvallend makkelijk de verdediging van de Deventenaren en legde de tweede keer de bal keurig op de inkomende Lars Hutten. Die kon van kort bij de Ricksen tribune laten juichen : 1-0.

De in het blauw geklede Eagles leken daarna al snel de gelijkmaker op het bord te zetten, maar deze goal werd -gelukkig- afgekeurd. De wedstrijd ontspon zich daarna als een schaakspel waarbij de echte stukken werden gespaard en de pionnen  het werk mochten opknappen. Vlak voor de thee (drinkt dat nog iemand eigenlijk?) miste Fortuna Sittard nog een puike kans op de 2-0. Maar dat was wellicht op dat moment ook wat veel van het goede geweest.

In het begin van de 2e helft ontspon zich eenzelfde spelbeeld. Een Eagles dat veel balbezit (on)nodig had om dreigend over te kunnen komen. Fortuna Sittard kenmerkte zich door haar typische spel met veel druk en veel diepgang. Het resulteerde tot ieders tevredenheid al vrij snel in een fraaie treffer van de volgende standaard wisselspeler van Fortuna Sittard: Malsa: 2-0!!!!

Vanaf dat moment had Fortuna Sittard de wedstrijd helemaal onder controle. Op basis van een ijzersterke conditie, prima taktiek en dito wilskracht speelden de Sittardenaren de wedstrijd professioneel uit. De Deventenaren kwamen er niet meer aan de pas en na een heerlijke combinatie aanval via de linkerflank en een bekeken voorzet naar de tweede paal kopte de mee gekomen verdediger Dammers prachtig de 3-0 in. Over en uit.

Daarmee doet Fortuna Sittard uitstekende zaken. Het bekert niet alleen een ronde verder, het wint ook van een op papier moeilijke tegenstander met veelal reserves en bankzitters -zonder nieuwe blessures- en daarmee kunnen we Vrijdag op volle oorlogssterkte naar Doetinchem!