Samen voor Timothy!

In de diverse media is zijn naam en verhaal al opgedoken. Timothy Witpeerd (7), lid van Groene Ster, begon in september enthousiast aan het nieuwe voetbalseizoen. Na drie weken eindigde zijn seizoen plotsklaps. Bij Timothy werd een ponsglioom geconstateerd, een tumor op de hersenstam. Hij heeft nu hulp nodig om geld bijeen te brengen voor zijn behandeling. En daar willen wij hem samen met jullie graag bij helpen.

Hoopgevende behandeling in Mexico
Ponsglioom komt maar zelden voor en wanneer deze zich voordoet, is dat doorgaans bij kinderen tussen de 6 en 9 jaar. In Nederland zijn er geen behandelmethoden en dus ook geen financiële vergoedingen voor. Doorgaans overlijden kinderen met deze aandoening binnen één kalenderjaar.

Er is voor Timothy echter nog hoop in Mexico. Een kliniek in Monterry doet al jarenlang onderzoek naar ponsglioom en heeft met een speciale behandelmethode al enkele kinderen genezen of de ziekte tot stilstand gebracht. De ouders van Timothy hebben daarom besloten vol voor deze kans in Mexico te gaan. Voor deze behandeling is veel geld nodig: tussen de €250.000 en €300.000. Een bedrag dat ze zelf moeten ophoesten. Diverse mooie acties en donaties hebben de ouders een startkapitaal bezorgd waarmee zij al konden beginnen met de behandeling op 3 januari, maar dit is nog lang niet genoeg om de behandeling af te maken.

Fortuna helpt met gesigneerd shirt en collecte
Net als Groene Ster, die op 4 februari een sponsorloop en loterij organiseert, wil ook Fortuna Sittard haar steentje bijdragen. Zo stelt de club een door de selectie gesigneerd wedstrijdshirt ter beschikking voor de loterij van Groene Ster. Daarnaast zamelt de club geld in door een collecte die in en rondom het stadion wordt gehouden voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op 26 januari. Wij hopen dat jij ons mee wil helpen om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen, zodat Timothy zijn behandeling kan blijven voortzetten. Mede namens Groene Ster, Timothy en zijn familie: dankjewel alvast!

Bron: Fortuna Sittard