Schaatsbanen, ijshallen en BMX stadions……

Vanochtend ontvingen we via Fortuna het officiële persbericht aangaande de berichten die gisteren en vanochtend her en der in de krant, internet en weet ik niet waar overal te vinden zijn.

Foto 1 laat de plannen zien van alle nieuw beoogde plannen, zoals een ijshal, een zwembad en een velodrome alsmede de reeds volop besproken BMX-baan, die dan in het huidige stadion zou moeten komen. Fietscross voor 12.000 toeschouwers, natuurlijk….. Foto 2 geeft de situering weer van de ligging van het schijnbaar nieuw te bouwen stadion …..

​Foto 1

Foto 2

PERSBERICHT
Sittard, 12 maart 2015
—————————————————————————————————-
Plan voor nieuw stadion Fortuna Sittard
Een consortium van een aantal landelijk toonaangevende projectontwikkeling, bouw- en vastgoedbedrijven heeft onlangs het plan voor de verdere realisering van de Sportzone in de gemeente Sittard-Geleen gepresenteerd. In het gepresenteerde planfilmpje wordt middels de namen en logo’s specifiek verwezen naar betrokkenheid van de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen.  Een nieuw voetbal stadion voor Fortuna Sittard is onderdeel van dit plan.
Fortuna Sittard is verbijsterd dat zij als gebruiker van het huidige stadion op de Sportzone totaal niet bij deze planvorming is betrokken. Ook is zij benieuwd welke gedachtegang achter het plan zit. Een nieuw stadion zou namelijk pure kapitaalvernietiging betekenen. Duidelijk is wel dat het qua opzet een multifunctioneel stadion zal worden.
Voorzitter Martin Masset is zeer verbolgen: “Om Fortuna en haar achterban niet bij de planvorming van een nieuw stadion te betrekken, vind ik niet alleen onaanvaardbaar, maar ook niet verstandig. Voor dat je weet ontstaat er allerlei commotie vanwege de niet transparante procesgang. Gelet op de fusiegevoeligheden uit het verleden dien je dit te allen tijde te voorkomen. Om mijn achterban goed te kunnen informeren, verzoek ik betrokken partijen per direct om precieze duidelijkheid en een volledige onderbouwing van de onderliggende visie voor een nieuw stadion.”
Fortuna SC, webmaster Harald