Uitslagen vrouwenafdeling

C-jeugd:

De C-jeugd speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd tegen UOW ’02 C2. In de eerste helft kwamen de meiden dankzij goed voetbal en veel strijd nog op een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Lena Overdijk en Zoë Mols maar in de tweede helft kon men niet voorkomen dat de gastheren op gelijke hoogte kwamen. Fortuna bleef vechten om de winnende treffer te maken maar meer dan een punt zat er niet meer in.

Beloften:

De beloften hebben na een moeizame eerste helft uiteindelijk vrij eenvoudig van Udi ’19 / Beter Bed gewonnen. Doordat de Sittardse aanval het vizier nog niet op scherp had staan stond het, ondanks diverse goede kansen voor Fortuna, nog 0-0 onder rust. Na rust schoot Fortuna wel met scherp en kon men dankzij doelpunten van Caroliena Wolters, Gaby Mevissen, Gigi Verkennis en Sharon Zagar uitlopen naar een verdiende 0-4 overwinning.

Dames 1:

Het eerste elftal heeft zaterdagavond slechte zaken gedaan door van concurrent Fortuna Wormerveer met 0-2 te verliezen. In een duel dat meer spannend dan goed was trokken de gasten aan het langste eind in een wedstrijd die eigenlijk geen echte bovenliggende partij had. Beide teams wisten tot aan de rust niet te scoren ondanks diverse goede kansen over en weer. De Sittardse ploeg was het dichtste bij een treffer toen Vera Wanrooij haar vrije trap via de vingertoppen van de keepster op de paal zag belanden.
Na de rust werd Wormerveer dreigender, vooral via de counter. Na 66 minuten was het dan ook via een counter dat de blauwe Fortunezen op voorsprong kwamen. Na een snelle omschakeling kreeg Sheryl de Boer te veel tijd op 25 meter van de goal. Haar schot was onhoudbaar voor Destiny Buijsers. Onze geel-groene trots ging op zoek naar de gelijkmaker maar vergat achterin op te letten. Een kleine 10 minuten voor tijd viel dan ook de beslissing door Dante Wammes. Een corner van de thuisploeg werd direct diep gegeven door een verdedigster van Wormerveer. Een makkelijk te belopen bal voor Dante Wammes omdat ze een paar meter achter de Sittardse defensie stond maar wel nog op eigen helft. Fortuna Sittard probeerde wel nog tegen beter weten in de aansluitingstreffer te maken maar kon niet meer echt gevaarlijk worden.

Bron: Fortunasc: Janko en Jori Knops