Scheidsrechter Fortuna Sittard – De Graafschap

Heel Nederland kon op Eredivisie Live zien hoe Yoann de Boer (zie foto, is De Graafschap – Fortuna Sittard, dus geen rugbywedstrijd!)) in de 1ste helft onreglementair gestopt werd binnen de 16 meter. Een scheidsrechter heeft echter niet de beschikking over technologie, maar dient in een fractie van een seconde te beslissen. Dat niet elke overtreding gezien wordt is dan ook te billijken. Soms zit het mee, vaak niet.

In de 2de heflt werd Fortuna Sittrd speler Patrick NKoyi binnen de 16 meter met een elleboog (als in een K3 fight)  in het gezicht tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Ruud Bossen had dit toch echt mogen zien.

De onjuiste beslissingen van Bossen maken de wedstrijd komende zatredag extra interessant. Fortuna Sittard moet namelijk een 2-1 achterstand weten om te buigen. De wedstrijd begint om 20.45 uur en entreekaarten zijn vandaag te koop bij WilSport en Peter Schols Schoenmode. Scheidsrechter dan Pol van Boekel. Met de steun van de 12de man hoopt heel Limburg op een overtuigende Sittardse overwinning…..met of zonder pingel.

Auteur: webmaster Linford