Sittardse stadsprins Bart II verzorgt aftrap bij Fortuna Sittard

SITTARD – Op 21 januari jl. is Bart Offermans geïnstalleerd als 86e stadsprins van Sittard. Vanaf dat moment startte een periode waarin hij weinig rust zal krijgen. De meest uiteenlopende taken, samen­han­gend met zijn functie, heeft Bart inmiddels in zijn agenda ge­schreven.

Eén van de afspraken die de Marotteprins genoteerd heeft, is de voetbalwed­strijd Fortuna Sittard contra Jong Ajax op maandagavond 6 februari. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat deze wedstrijd al vermeld stond in zijn agenda. Nu zal deze hooguit omlijnd zijn met een gouden randje.

Bart volgt sinds jaar en dag Fortuna Sittard. Jarenlang bezocht hij elke thuis- en uitwedstrijd. Tegenwoordig heeft hij dikwijls andere verplichtingen op vrijdagavond. Toch blijft zijn groen/gele hart tikken voor Fortuna en volgt hij dan via radio en/of social media de wedstrijd.

Bart II verheugt zich bijzonder op de wedstrijd van maandagavond. Voorafgaande aan deze match in de Jupiler League wordt namelijk een jongensdroom werkelijkheid. Hij heeft de eer op de middenstip en in het licht van de metershoge lichtmasten van het Fortuna stadion de aftrap van deze wedstrijd te ver­richten.

Voor Bart uiteraard een niet alledaagse taak. Menig supporter op de tribune zal waarschijnlijk jaloers zijn. Ook hij hoopt ooit eens stadsprins te worden… Uhhh… zou de aftrap wel eens willen nemen!

Foto: Arjan Krijntjes, Sittard
Op de foto : Stadsprins Bart II verzorgt aftrap Fortuna Sittard – Jong Ajax