Sittardse stadsprins León I verzorgt aftrap

Op 20 januari jl. is León Kaminski geïnstalleerd als 87e stadsprins van Sittard. Vanaf dat moment startte een periode waarin hij weinig rust zal krijgen. De meest uiteenlopende taken, samenhangend met zijn functie, heeft León inmiddels in zijn agenda geschreven. Eén van de afspraken die de Marotteprins genoteerd heeft, is de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard contra FC Emmen op vrijdagavond 26 januari.

De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat deze wedstrijd al vermeld stond in zijn agenda.  Samen met zijn vriendin Evelien, die zelf actief voetbalster is bij OVCS-dames, en fanatiek supporter is van Fortuna. Tevens begeleidt zij, samen met o.a. haar vader, geregeld de ballenjongens.

León I verheugt zich bijzonder op de wedstrijd van vrijdagavond. Voorafgaande aan deze match in de Jupiler League wordt namelijk een jongensdroom werkelijkheid. Hij heeft de eer op de middenstip en in het licht van de metershoge lichtmasten van het Fortuna stadion de aftrap van deze wedstrijd te verrichten. Voor León uiteraard een niet alledaagse taak. Menig supporter op de tribune zal waarschijnlijk jaloers zijn. Ook hij hoopt ooit eens stadsprins te worden… Uhhh… zou de aftrap wel eens willen nemen!