Start Fortuna goed aan tweede periode?

‘Geboren en getogen, ja ik ben van Sittard! Fortuna zit voor altijd, in mijn hart’ klonk na afloop van de verloren wedstrijd tegen De Graafschap minutenlang keihard uit het Fortuna vak op de Vijverberg. Fortuna wist de periodetitel niet mee naar huis te nemen, maar de trots over de uitstekende sportieve prestaties bepaalde de stemming in het uitvak. Aanstaande vrijdag krijgt Fortuna de kans om de kater van de verspeelde periode weg te spoelen. FC Oss, dat het dit seizoen verrassend goed doet, komt op bezoek in Sittard. De Ossenaren bezetten de vijfde plaats op de ranglijst met slechts één punt minder dan ons Fortuna. Oss begon fantastisch aan het huidige seizoen, vervolgens geraakte de ploeg in een dip met als dieptepunt een 1-6 thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles. Echter, de Ossenaren hebben zich knap hersteld en pakte acht punten in de laatste vier wedstrijden. De winnaar van de ontmoeting tussen Fortuna en Oss houdt aansluiting met de top van de Jupiler League.

FC Oss

Zoals reeds gemeld is de ploeg van trainer Klaas Wels bezig aan een uitstekend seizoen. FC Oss hanteert een 5-3-2 opstelling. In de vijfmans â€‹verdediging zien we ex-Fortuna aanvoerder d e Regt terug. Met Ter Borgh beschikt Fortuna over nog een speler met een Fortuna verleden, de ex-Fortunees kwam dit seizoen top op heden slechts twee minuten in actie. Topscoorder aan de kant van Oss is Kamaci (6 goals), die samen met Quekel (1 goal) de aanval vormt. Verwachte opstelling FC Oss: Mous, Fleuren, Piqué, Stuy van den Herik, de Regt, van der Sluys; Dogan, Bakx, van der Venne; Kamaci, Quekel.

Fortuna Sittard

Fortuna beschikt over een complete selectie. Het is de vraag of trainer Oliseh het nodig acht om wijzigingen in de basisopstelling aan te brengen. Naar verwachting krijgen de elf die in Doetinchem aan de aftrap verschenen, de kans om zich te herstellen. Verwachten opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Dammers, Schuurs, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Vidigal; Stokkers.