SVM – Fortuna Sittard 0-14

Gisteren, zaterdag 5 juli speelde Fortuna dan haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Traditioneel is dit de altijd moeilijke match tegen SVM uit Munstergeleen.

Bij een bewolkte hemel, waaruit zo nu en behoorlijke buien vielen, was het te merken dat het WK voetbal tegelijkertijd bezig was. Een grove telling liet een 150 toeschouwers zien, al dan niet met paraplu. De mensen die thuis waren gebleven hadden ongelijk, want waar België (helaas) verloor, bond Fortuna SVM aan de zegekar. Zonder de nieuwe spitsen Robben en Huntelaar bleef de teller uiteindeijk steken op 0-14.

Fortuna speelde elke helft met een compleet gewijzigd elftal. Voor de rust bestond dat uit Kaya, Dengering, ter Borgh, Linssen, Kis, Janssen, Voorn, Gulpen, Watson, Conneh en van Rijswijk. Na rust betraden Daniëls, Marveggio, van der Aat, Zejnilovic, Elschot, Bahtiri, Vlug, van Kan, Briels en Waalkens het veld.

Scoreverloop :

0- 1, 0-2, 0-3 Conneh, 0-4 van Rijswijk, 0-5 Janssen (pen.), 0-6 Linssen, 0-7 Van Rijswijk, 0-8 machtig afstandsschot van Watson.

RUST

0-9 Vlug, 0-10 Waalkens, 0-11 Briels, 0-12 van Kan, 0-13 en 0-14 Waalkens

Meest opvallende dingen waren, dat na een loepzuivere hattrick Seku Conneh met een schijnbare hamstringblessure het veld moest verlaten. Fortuna speelde deze wedstrijd (en wellicht ook de komende dus) in een tijdelijk tenue van nieuwe kledingsponsor Macron. â€‹Verder viel mij persoonlijk de snelheid op van rechtsback Dennis Dengering,

Radio FortunaSC was er ook in de vorm van de personen Ger en Marco. De laatste liep bij een handgemeen met keeper Kaya bijna een blauw oog op, daar hij aanmerkingen had op de zwartgele….. ohnee toch donkerblauw/gele strepen op het shirt van onze keeper 🙂 (dit is natuurlijk een grapje voor er weer serieus op wordt gereageerd). Van afstand zag het er inderdaad uit alsof hij in die akelige kleuren keepte, gelukkig viel dat dan van dichtbij weer mee.

Rond 20u spoedde zicht iedereen de kantine in, dan wel huis- of kroegwaarts om dat andere hoogtepunt van de dag te gaan bekijken.

Meerdere foto´s van SVM – Fortuna volgen nog later op de dag……

Dinsdag om 19.30 speelt Fortuna tegen hoofdklasser Alverna in Wijchen. FortunaSC zal er wederom bij zijn.

Auteur : Harald