Thuisnederlaag vrouwen Fortuna tegen Saestum

Gisteren speelden de vrouwen van Fortuna Sittard de eerste wedstrijd van de competitie. Tegenstander was Saestum. Een opmerkelijke naam, daar zij afgelopen seizoen degradeerden uit de topklasse. Echter werd hun tweede elftal kampioen en promoveerde vanuit de hoofdklasse, resultaat ? Alles blijft zoals het was in de praktijk.

​Wissels:

46′ Nikki Janssen erin voor Maisam Wehbe

70′ Madelon Dohmen – Colette van Aalst

​

Fortuna begon de wedstrijd met een nieuw spelsysteem ten opzichte van afgelopen jaar. Het vertrek van Liv Aerts betekende dat er of anders gespeeld moest gaan worden of dat er een nieuwe linksbuiten moest komen. De keuze viel op de eerste optie en de 3-2-3-2 opstelling was geboren.

Na 10 minuten werd echter al langzaam duidelijk dat Fortuna geen grip kon krijgen op de tegenstander uit Zeist. Met name de links- en de rechtsbuiten van Saestum gaven de verdediging van Fortuna handen vol werk en kwamen er meermaals gevaarlijk door. In de 17de minuut bleek dit te veel werk te zijn zelfs: balverlies op het middenveld zorgde voor een gevaarlijke kans voor Saestum, die met een diagonaal schot vanaf links prachtig werd afgemaakt: 0-1. Saestum wilde echter meer en bleef doorgaan met veel druk zetten. Met name het middenveld van Fortuna kwam er bijna niet meer aan te pas en slechts een paar kleine kansen vielen er te noteren voor het groen-geel. De 0-1 achterstand werd de rust ingesleept en coach Dick van der Steen gebruikste zijn eerste wissel.

Begin tweede helft bleef Maisam Wehbe achter in de kleedkamers, haar vervangster was Nikki Janssen. Er leek nu iets meer grip te komen op de aanval van Saestum, maar het leidde wederom niet tot grote kansen. Saestum toonde zich de betere en maakte al snel de 0-2. Na deze treffer was het duidelijk dat de wedstrijd over en sluiten was, Fortuna kwam er niet meer aan te pas. De 0-3 en de 0-4 voor Saestum wat extra zout in de wonde. Annika Pluimen sloot de wedstrijd wel nog af met de eretreffer: ze schoot de 1-4 onberispelijk in het doel met een geplaatste vrije trap.

Volgende week zaterdag wacht de volgende tegenstander: het altijd sterke Ter Leede zal dan ons vrouwenelftal ontvangen.

Bron: Fortunasc, Janko Knops