Toch nog genieten, Fortuna Sittard U15 en U19

Vandaag was, zoals eerder al geschreven Fortuna SC aanwezig in Buchten op sportcomplex het Anker om de wedstrijden van de U15 en de U19 te bekijken.

De U15 is de competitie zeer ongelukkig begonnen met een aantal nederlagen waar weinig op aan te merken viel. Vandaag was de tegenstander NAC U15 uit Breda, koploper na twee wedstrijden. Vooraf dus een moeilijke wedstrijd en hopen dat de nederlaag niet te groot zou uitvallen………….maar het tegendeel was waar. In de eerste helft had NAC aanvankelijk het initiatief en scoorde dan ook de 0-1 volledig verdiend. Na wat geklungel in de verdediging viel zelfs de 0-2 voor de Bredanaren na een half uur. Echter was opmerkelijk hoe groot de felheid en inzet was bij groengeel. Vooral de kleine nummer 6 Seb was heerlijk om te zien. Hangen aan een tegenspeler die twee koppen groter is, vol in de duels gaan, het was geen moment teveel.

Trainer Robert van der Weert coachte als een bezetene en dat wierp langzaam zijn vruchten af. Vlak voor rust schoot Youri Gommans de 1-2 tegen de touwen en het vertrouwen binnen het team groeide. Resultaat was een sterker Fortuna in de 2e helft, maar doordat de scheidsrechter poep in de ogen had en een zuivere handsbal van de keeper buiten de 16 (dus rood) weigerde te zien, kwam Fortuna heelas niet verder dan drukken en beter voetballen. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, Echter toen de wedstrijd werd afgefloten stond er nog steeds 1-2 op het bord. Jammer, jammer.

In een korte reactie zei trainer van der Weert zeer trots te zijn op de inzet van zijn ´gastjes´, net zoals de overige leden van de technische staf.

Aansluitend trapte de U19 af, als mede koploper tegen het Rotterdamse Alexandria. Een 50-tal toeschouwers zaten te genieten van een zonnetje en ook de ´harde kern´ was er weer.

De eerste tegenvaller voor deze harde kern ook al snel duidelijk. Uitblinker van twee weken geleden, Milahd Mansoori zat geblesseeerd op de tribune en werd vervangen door Suhail Belkassem, die zijn collega niet kon doen vergeten. De 1-0 viel al snel en was mooi uitgespeeld. Doelpuntenmaker Gavin Vlijter, die vooral de eerste helft opviel vanwege zijn enorme snelheid op de linkervleugel. Het elftal oogde onrustig en door geknoei achterin stond het snel erna al 1-1, het meegereisde publiek uit Rotterdam juichtte.

Fortuna bleef zich inzetten en zag dat beloond door een doelpunt van M´Rabet die de Sittardenaren weer op voorsprong zette (2-1). Hoe het kan weet niemand, maar dat doelpunt bracht gelijk weer de onrust terug in de ploeg en de Rotterdammers werden wat feller en grimmiger in de duels. Vooral het harde schreeuwen bij een schijnbare ´overtreding´ was op zijn minst opvalledn te noemen. Coach Rashid Sraizi stuurde zijn mannen aan en zette hen terug op de goede plek, maar toch was het overwicht van Alexandria zichtbaar. Het verwachtte bleef dan ook niet uit……de gelijkmaker werd gescoord en de kopjes naar beneden bij groengeel. Scheidsrechter Kok, schijnbaar erg bekend bij deze en gene, bedekte vele duels met de mantel der liefde.

In het laatste kwartier werd de wedstrijd feller en harder. Uitblinker Demin Roumen schoffelde hier, passte daar en was op dat moment in mijn ogen de leider op het veld. Heerlijke voetballer om te zien.

Verzorger Theo van de U15 stond inmiddels naast ons en ik knikte naar hem, het zou wat zijn als we winnen op zijn duits, zo in de laatse minuut. Alexandria bracht nog de jongere versie van Hennie Meijer erin, luisterend naar de naam Shaquille Rojer……mannetje met laat ik zeggen veel fysieke kracht.En waar we met zijn allen op hoopten, gebeurde.

Na een paar gemiste kopkansen door vooral Francis Ngoy was het Demin Roumen die met een frommelgoal toch de 3-2 maakte en Fortuna dan toch aan de zege hielp. Een van harte gefeliciteerd voor de mannen van trainer Sraizi. Door deze winst blijft men aan kop staan, gedeeld nu nog met NAC U19, echter op doelsaldo lijstaanvoerder.

De U17 speelde vandaag in Maastricht tegen de Sjengse leeftijdsgenoten en won met 0-3. Zij zijn nu alleen koploper en aldus mogen we concluderen dat de twee oudste jeugdelftallen zeer goed bezig zijn.

U17 en U19, namens Fortuna SC van harte gefeliciteerd met de voorlopige koppositie !!