Transfer nieuws en geruchten (29/01/2020)

Nieuwe spelers.
Op het traditionele L1 directeuren-bal gaf Ivo Pfennings aan dat de club tevreden is over de huidige selectie, maar dat er altijd naar gerichte versterkingen gekeken wordt. Voorwaarde daarbij is dat het financieel haalbaar is. De hoogste prioriteit is daarbij een aanvaller, liefst een diepgaande (linker) flank speler. Als tweede prioriteit werd de (rechts) back positie genoemd en als derde een middenvelder.

Voor de aanvallende positie lijkt Fortuna Sittard te gaan voor de huur van spits en linksbenige buitenspeler Nikolai Baden-Frederiksen (19) . Nikolai is Deens jeugdinternational, 1.80 en speelt het liefste op de flanken of (net achter) de diepste spits. Zie ook DDL> https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200131_00145413/aanvaller-van-juventus-onderweg-naar-fortuna-sittard

Voor de (rechts) back positie gaat het gerucht dat  Lazaros Rota bij Fortuna Sittard zal komen.

Nuri Emre Aksit is een achttienjarige verdediger die in 2011 over kwam van SO Soest en daarna alle geledingen van de jeugd van Ajax door liep. Op zijn 17e besloot hij uit Amsterdam te vertrekken, zijn naam werd destijds met Vitesse in verband gebracht, maar het talent koos voor het Turkse Başakşehir, die hem nu ter rijping stalt bij Fortuna Sittard. In eerste instantie lijkt Nuri voor de U19 gehaald te zijn.

Fortuna Sittard heeft Carlos Faya voor een half jaar gehuurd van het opleidingsteam van Academia Puerto Cabello, uitkomend op het hoogste niveau in Venezuela. In het huurcontract van de middenvelder is tevens een optie tot koop opgenomen

Voor de middenveld positie “solliciteerde” Jose Rodriguez weer eens, wederom leek een deal te zijn gemaakt en wederom kwam de spanjaard niet. Finito.

 

Vertrekkende spelers

Cian Harries zal Fortuna ook verlaten. De verdediger werd afgelopen zomer gehuurd van Swansea City, maar voldeed niet aan de verwachtingen. Hij keert vermoedelijk terug naar Engeland.

Aron Dobos is vertrokken naar Slowaakse SKF Sered De vleugelaanvaller is inmiddels vertrokken. Of de aanvaller die nog tot de zomer van 2022 vastligt uiteindelijk verhuurd of verkocht gaat worden is ons niet duidelijk.

Fortuna Sittard gaat na de winterstop ook zeker niet verder met aanvaller Agim Zeka en verdediger Sander Rau.  Zeka is een Albanees van 21, die vorige winter op huurbasis overkwam van Lille uit Frankrijk. Hij kwam weinig toe aan spelen, onder meer door blessures. Hij gaat terug naar zijn club Lille. De 19-jarige Sander Rau uit Vaals kwam dit seizoen uit voor de beloften. Hij doorliep de hele jeugdopleiding in Sittard, maar nu scheiden de wegen van de club en de speler.

Mica Pinto zal na de winterstop niet terugkeren bij Fortuna Sittard. De linksback vertrekt naar Sparta waar hij een contract tot 2021 tekent, met de optie tot nog een extra jaar. Het contract van Pinto liep na deze zomer af. De verdediger had intern al aangegeven verder te willen kijken waardoor dit het laatste moment was waarop Fortuna nog geld voor Pinto kon krijgen. De verwachting is dat Fortuna tussen de twee en drie ton voor Pinto krijgt, maar technisch manager Sjoerd Ars wil daar geen uitspraken over doen. Hij spreekt enkel van een ‘prima transfersom’.

De Portugese aanvaller Lisandro Semedo (23) is bij Fortuna Sittard tot medio 2022 onder contract.  De behendige vleugelspeler speelt dit seizoen op huurbasis voor de Griekse club OFI Kreta, waar hij een uitstekende indruk heeft achter gelaten.  Net zoals een jaar geleden is er  belangstelling voor de Portugees, maar van een deal is zeker nog geen sprake.

 

Geef een reactie