Update 23-07: Hoe vordert de nieuwe selectie?

Fortuna Sittard heeft de lat hoog liggen bij het aantrekken van nieuwe selectiespelers. Vorig seizoen wisten de Sittardenaren een twintigtal spelers naar Sittard  te krijgen, waaronder enkele spelers die een “next step”  hebben weten af te dwingen.  Inmiddels staat de teller op  9 (Grégoire Amiot, Felix Passlack , Patrick Raintanen, Àlex Carbonell, Adnan Ugur, Rasmus Karjalainen, Vitali Damașan, Jacky Donkor en Bassala Sambou)

Fortuna Sittard kan zowel 4-4-2 als 4-3-3 spelen. Een en ander zal van de tegenstander en de vorm van de eigen spelers afhangen. Bijgaande een simpele maar overzichtelijke update:

Onze huidige selectie telt drie keepers; Alexei Koselev, Abze Jug en Rowen Koot

De verdediging:  Op linksback zal het gaan tussen Michael Pinto  en de andere linkspoten George Cox en  Grégoire Amiot. De Fransman kan ook centraal spelen , net zoals  Wessel Dammers, Patrick Raintanen, Branislav Ninaj, Cian Harries en Martin Angha. Op rechts is het de verwachting dat Felix Passlack (RB) de voorkeur zal genieten boven Clint Essers., alhoel de Duitser nog beter op het middenveld uit de voeten kan.

Het middenveld :  Jorrit Smeets en Tesfaldet Tekie zijn de defensieve middenvelders. Afhankelijk van de tactiek en het systeem zal het middenveld dan spelen met de  centrale middenvelders  Àlex Carbonell, Adnan Ugur en Leandro Fernandes en op de flanken met Diemers en Ciss . De trainers-staff kan dit trio aanvullen (of vervangen) met een viertal eigen U19 talenten (Nassim El Ablak, Dimitrios Ioannidis, Bo Breukers en Luc Tinnemans) .

De voorhoede. Op de flanken hebben we  veelal eigen talenten; zoals Jacky Donker, Djibril Dianessy, Agim Zeka, Amadou Ciss, en Áron Dobos .  Centraal hebben we Rasmus Karjalainen en Vitali Damașcan . Zij krijgen concurrentie van Bassala Sambou. Deze explosieve en beweeglijke spits kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Everton FC U23.

 

Geef een reactie