Vechtlust – Fernando Ricksen

Fernando Ricksen. De voormalig Oranje international en oud speler van Fortuna Sittard is een markant persoon. Als voetballer en als mens. Zijn professionele voetbalcarrière bracht de Limburger langs Sittard, Alkmaar, Glasgow en Sint Petersburg. Momenteel bouwt Fernando af bij 2 de klasser SV Minor, althans dat was de bedoeling. Insiders weten dat Ricksen de laatste weken veelvuldig verstek laat gaan. Voeding voldoende voor het Ricksen zo vertrouwde roddelcircuit.  In zijn boek Vechtlust welke donderdag 31 oktober 2013 gepresenteerd zal worden in de kantine van hetzelfde Minor, beschrijft schrijver Vincent de Vries zijn levensverhaal. Een niets verhullende biografie met vele hoogte- en dieptepunten. Onze verwachting: ruzies, drank, seks, geweld, bedreigingen maar boven alles: voetbal en liefde voor de sport en de mensen om hem heen.

Fernando Ricksen zal zelf het eerste exemplaar van zijn boek, welke aangeboden wordt door Mark van Bommel, in ontvangst nemen.  De speler groeide overal waar hij speelde uit tot een (cult)held. Een status die hij in Sittard-Geleen tot in de lengte der dagen zal behouden.

Het boek Vechtlust is vanaf 2 november 2013 te verkrijgen in alle betere boekhandels. De prijs bedraagt 19,95 euro en eerlijk gezegd kunnen we ons geen beter cadeau voorstellen deze komende feestmaanden.

Nawoord: onderstaande bijdrage van TGV (hedendaags Fortuna SC) willen we uiteraard nogmaals graag delen. Sex, drugs and Janko Knops.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen