Verslaat Fortuna ook De Graafschap?

Fortuna is weer helemaal terug. Na het ontslag van Sunday Oliseh lijkt Fortuna de weg naar boven weer gevonden te hebben. Tegen toppers NEC en Telstar werd gelijk gespeeld, om vervolgens overtuigend van MVV en Eindhoven te winnen. Aanstaande maandag mag Fortuna weer aan de bak, Fortuna neemt het dan op tegen De Graafschap. De superboeren verloren vrijdag van FC Dordrecht, dat met de tweede periodetitel aan de haal lijkt te gaan. Momenteel staat De Graafschap op de zesde plaats, met acht punten minder dan ons Fortuna.

Eerder dit seizoen was De Graafschap in eigen huis met 2-0 te sterk voor Fortuna. Door deze nederlaag liep Fortuna de eerste periodetitel mis. De laatste ontmoeting tegen De Graafschap in Sittard resulteerde in een overwinning voor Fortuna. Een uitblinkende Emrah Bassan schoot Fortuna met twee schitterende vrije trappen naar de overwinning.

De Graafschap

Tegenstander De Graafschap kent een zeer wisselvallig seizoen. Uitstekende prestaties worden afgewisseld met zwakke resultaten. Aan de kant van DTC zien we met Fortuna-huurling Ars een bekend gezicht. Verwachte opstelling De Graafschap: Bednarek, Abena, Nieuwpoort, Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, Klaasen, Olijve; van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft haar draai weer gevonden. Onder Braga en Hofland hebben Özer, Essers, Cantwell en Hutten een plekje in de basis veroverd. Het vertrouwen wordt door de desbetreffende spelers uitbetaald in uitstekende prestaties. Aanstaande maandag worden dezelfde namen als in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Eindhoven aan de aftrap verwacht. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Schuurs, Dammers, Heerings; Kojic, Hutten; Semedo, Cantwell, Dianessy; Stokkers.