Voetbal in zwaar financieel weer

Graafschap kan seizoen uitspelen, MVV luidt Maastrichtse noodklok

Er zijn volop redenen te bedenken waarom de ploegen in de Jupiler League financieel kraken. Feit is dat nog voor de winterstop zichtbaar is nu reeds enkele ploegen in extreem zwaar weer verkeren. Waar de KNVB met name aan het begin van het seizoen haar zorgen uitspraak over FC Emmen en Fortuna Sittard, luidden De Graafschap en MVV Maastricht inmiddels de noodklok, het is pas oktober 2013! De competitie is amper begonnen.

De vraag hoe Fortuna Sittard ervoor staat is dan ook gerechtvaardigd. Al heel lang zingen geluiden van een naderende stadiondeal waardoor de club financieel gezond(er) moet worden. Daarentegen zal ook onze BVO met een begrotingstekort worden geconfronteerd. Kan bijna niet anders want bijvoorbeeld recettes en hieraan gekoppeld catering vallen dit seizoen tegen, en zijn wellicht beduidend minder dan begroot/gehoopt.

Gaat de Jupiler League dit seizoen met 20 teams eindigen, het is nog maar de vraag. In dat perspectief bezien mag iedere voetballiefhebber de zak met geld van Fox en de komst van 3 stabiele Jong teams toejuichen. Oorzaak of gevolg, een mooie discussie waardig.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen