Voetbal is een feest in Zitterd

Reeds om 15.00 uur zaten de eerste Fortuna Sittard fans op de markt in Zitterd. Een gezapig zonnetje kon niet verbloemen dat er optimisme op de markt te zien en te voelen was. Fans liepen vol vertrouwen met hun club kleuren over het plein, een verdwaalde “nao veure Fortuna” schalde zelfs ff over het plein en de Gats was weer het trefpunt van de voorbeschouwingen. “wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag”. Dat oude liedje van Feyenoord (met de briljant slecht zingende Jozef Kiprich als leadzanger) typeerde heel aardig de verwachtingen. Nadat het gerstenat dat vertrouwen nog eens een impuls had gegeven begaven we ons rond 19.00 naar het stadion. In onze mini-partybus haalden we nog ff de verhalen over de uitwedstrijd naar Agovv op (die was historisch goed) en rond 19.30 waren we dan ook volledig klaar voor de wedstrijd!

Een dikke zesduizend man (daar doet het theater in Sittard vier jaar over) juichen de andere helden uit Geleen als eerst toe, dit tot zichtbare tevredenheid en genoegen van de spelers en bestuur van de Eaters. Dik verdiend helden! Nog geen 10 minuten later konden we ook gaan juichen voor Fortuna, Danny Schreurs maakte namelijk een echte spitsengoal. Niet denken, plof in het ‘hoekkie’: 1-0. Voorn had daarna helaas te veel tijd om na te denken over welke hoek hij zou gaan kiezen en onder druk van een jagende turfsteker ketste zijn inzet af op het lichaam van de goed keepende keeper. Deze gast pakte namelijk nog ff een ‘kruising-balletje’ van Scheelen en dwong Hoessen de hoek in bij een 1 tegen 1 duel. Het was dan niet helemaal super, maar de Veendammers, aangemoedigd door een supportersschare die bijna net zo groot was als de uitsupport van Valencia in Alkmaar, kregen werkelijk geen een kans.

Met een voorspong is het altijd goed vertoeven in de gracht, zeker als er halve liters zijn! Een standbeeld voor de man (of vrouw) die deze innovatie heeft doorgevoerd. Op naar de literblikken! De 2e helft was dan ook draagzaam en het aandoenlijk spelende Veendam spartelde zowaar nog tegen als een draadharing die aan een karperhengel hangt. Het mocht niks baten. Onze lange held heeft namelijk zijn zelfvertrouwen onder de nieuwe trainer hervonden en roffelde de doelpogingen uit zijn goal. De ‘bijna-sjeng’ liet overigens na afloop weten gewoon bij Fortuna te blijven. Weer drie punten, 2e in de 4e periode en een tevreden publiek in Zitterd. Kan het nog beter?

Ja, het kan nog beter. Want uw webmaster vulde zijn plicht in door een rondje te maken langs alle feestende mensen. Als eerste de gracht. Lekkere muziek en bier drinken in ons eigen stadion? Wie had dat onder het Hans Erkens tijdperk ooit gedacht? Super! Dan de sponsorruimte. Afgeladen vol. Tot aan de nok gevuld met zakenmensen en relaties van Fortuna die zeer content waren over het resultaat en de dito sfeer in de prachtige sponsorruimte van Fortuna Sittard. Tot aan middernacht bleef het daar druk en gezellig. Een groot compliment gaat daarbij uit naar Wil Meijers. Hij is de architect van het nieuwe Fortuna, hij gelooft in de kracht van vertrouwen, van gedeeld eigenaarschap, van een familie gevoel en dat betaald zich nu uit. Grote klasse Wil en zoals wel vaker gezegd..wat er ook gaat gebeuren in de toekomst..Fortunahome.com zal jou en je partners altijd steunen. Dat dit nog maar eens gezegd mag zijn. Na middernacht daalden we nog ff af naar het supportershonk waar de laatste feestende mensen hun bonnen nog opmaakten. Wat een feest en wat een mooie familie :-).. nee.. iets mooiers is er op vrijdagavond gewoon niet… hulde voor de scene!

Kiprich

D e dag begon toen het buurjongetje uw webmaster een periode-beker kwam geven.. mooi he!

Vanaf 15.00 begon de voorbeschouwing in hartje Zitterd; Cafe de Gats

Alwaar ook een plaatselijke banga lijst werd gemaakt..

He ouwe Wil..we zitten niet in de party bus he… laat dat zout nu maar staan!

hoopvolle gedachtes over vroegere en toekomstige kampioenschappen werden gedeeld….

Op naar het stadion, alwaar ook de (ze) stewards gewoon onderdeel zijn geworden van de familie….zo hoort het!

The North-stand…. de mooiste tribune van Limburg!

schitterend!

Ook de merchandise ligt al op eredivisie level! Prachtig werk van Maatjes!

De nieuwe lichting fanatieke fans: de TGV..ook te bewonderen op het fan toernooi (5 mei)

Zij gaan al weer een tijdje langer mee 😉

D e helden van Sittard-Zuid..haha..grapje.. van de trotse club uit Geleen natuurlijk! Hulde mannen!!!

Kampioenen..kampioenen!

Volle tribunes in de voetbal stad van Limburg!

In de rij voor de halve liters 🙂

Dan maar ff dagdromen 1-0 voor… wat gaan we na rust doen?

Liefde is..samen naar Fortuna Sittard gaan 🙂

Zelfs de thunderdome is zo te zien geel-groen geworden na de partybus ervaringen..hahaha

D e 2e helft … snel vergeten maar 🙂

D eze twee zijn er ook altijd!! Super

1-0..90e minuut.. finito..mooi resultaat

En daar zijn we content mee.. we zijn namelijk geen Ajax of roda publiek..we zijn Fortuna!

Die blij zijn met strijd en overwinningen! hoe klein of moeilijk dan ook

Kampioenen, kampioenen!

Op naar de halve liters… maar uiteraard eerst……

D e spelers bedanken !!!!

op naar tilburg mannen..die kruikenzeikers ff van de mat spelen svp…

De Fortuna Familie..loyaal, trouw en (wel) altijd daar !

Dynamo Dresen speelde tegen Achen en kwam ff langs… ff wennen aan de kleuren.. maar clubs die tegen Aachen/Roda zijn, zijn altijd welkom 🙂

Fight 4 Zitterd!

Jong geleerd , is oud gedaan!

Fortuna Sittard is…samen juichen!

D e sponsorruimte..tot aan de nok vol!

D e match winnaar op de foto..mooi plaatje!

Het talent en de architect van het Fortuna museum.. beiden klasbakken!

D e lange helden!

en het laatste plaatje is een ode aan de architect van het niewe Fortna Sittard!!!!

Fortunahome.com; uw webmaster Kiprich