Voorbeschouwing: SC Cambuur – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing: SC Cambuur – Fortuna Sittard

Het is maandagavond rond de klok van 10 als ondergetekende zichzelf wel voor zijn kop kan slaan. Vanwege de drie uur reistijd en de speeldag besloot ik de thuiswedstrijd tegen (jong) Ajax over te slaan, een beslissing waarvan ik veel spijt heb gekregen. Wel wist ik door het verslag van de mannen van radio Fortuna de wedstrijd grotendeels toch nog te volgen, waarvoor dank! Kan Fortuna de prestaties die tegen Dordrecht (tweede helft) en jong Ajax zijn geleverd een goed vervolg geven in het hoge noorden?

Tegenstander Cambuur was bezig aan een goede reeks, tegen Dordrecht, Helmond en Jong PSV wist de ploeg drie punten te pakken zonder hierbij ook maar één doelpunt te incasseren. Maar tegen de grote teleurstelling van het seizoen, De Graafschap, werd maandag met maar liefst 3-0 verloren. Aan Fortuna de taak om de Leeuwardenaren geen kans op herstel te bieden. Een niet al te hoopgevend feitje is dat Fortuna pas een keer won in Leeuwarden. Dat was in 2005 (voor een verslag van die historische overwinning verwijs ik u door naar http://lb03.net/cambuur-uit-3/ ).

SC Cambuur

Cambuur dat voorafgaand aan het seizoen als een van de grote titelkandidaten werd gezien, viel de eerste seizoenshelft erg tegen. In Sittard verloor de ploeg kansloos met 3-0. Momenteel bevinden de herten zich op de zevende plaats van de Jupiler League. Om de weg naar boven in te zetten heeft de ploeg zich behoorlijk versterkt in de winterstop. Noor (gehuurd van Roda), Tissoudali (gehuurd van Le Have), Lillipaly (Telstar) en Mannes (Emmen en ex-Fortuna) hebben de Leeuwardenaren versterkt. Met uitzondering van Noor stonden alle aanwinsten in de basis tegen De Graafschap. Topscoorder Van Der Streek ontbreekt vanwege een blessure. Ondanks de uitglijder tegen De Graafschap verwacht ik dat dezelfde namen zullen aantreden tegen Fortuna. Verwachte opstelling: Zeinstra, Houtkoop, Peersman, Schilder, Bakker; Monteiro, Mannes, Tissoudali; Lillipaly, Hoefdraad en Barto.

Fortuna Sittard

Fortuna zal vrijdag proberen de goede reeks een vervolg te geven. Wanneer de ploeg van Sunday Oliseh een puntje weet over te houden aan de clash tegen SCC mag dat een knappe prestatie worden genoemd. Onder het motto ‘ never change a winning team’ zal Fortuna hoogstwaarschijnlijk in dezelfde formatie aantreden als tegen Jong Ajax. Verwachte opstelling: Santos, Braun, De Regt, Dautovic, Ospitalieri; Hadzjiev, Schuurs, Vlijter; Van Hout, Bassan en Stokkers.

Auteur: David Schulpen