voorstellen: keepster Marloes en Be Quick uit

Mijn naam is Marloes van der Vlugt ik ben 17 jaar en woon in België te Kinrooi. Ik zit nu in het vijfde middelbaar in Maaseik waar ik de opleiding schoonheidsverzorging volg.
Ik ben vanaf mijn zesde begonnen met keepen bij SVSH in Someren-Heide. Ik heb hier 9 jaar bij de jongens het doel verdedigd. Vanaf mijn 15e ging ik na de dames in Ospel bij RKSVO hier heb ik een jaartje gekeept. Tot deze periode heb ik ook vanaf mijn negende bij de KNVB selectie gezeten. Ondanks dat ik nu tweede keepster ben vind ik het toch een mooie ervaring om onder de naam van Fortuna te mogen voetballen, maar ik blijf nog altijd streven naar die basisplaats.
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Be Quick op het programma. De eerste 15 minuten hadden we de overhand dit zorgde voor een 1-0 voorsprong van Annika Pluijmen na een mooie vrije trap van Vera Wanrooij. Na de goal werd Be Quick sterker en feller wat leidde tot de 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na rust kwamen we al snel op een achterstand, door een snoeiharde vrije trap die Katja kansloos liet. In de 60e minuut werd de moegestreden Mayke Ploemen gewisseld voor Nancy Kisters. Vanaf dit moment gingen we achter 1 op 1 spelen en dit leverde uiteindelijk een mooi resultaat op. Liv kaatst de bal goed op Annika, die Shirley diep stuurt en vervolgens maakt Shirley het netjes af. Daarna waren er nog een aantal goede kansen voor Shirley, Colette en Liv. In de 80ste en 85ste minuut wordt Charlotte Schings goed in de diepte gespeeld, Charlotte behoudt goed het overzicht waardoor Shirley en Liv het net nog weten te vinden. Ondanks dat de wedstrijd vooral in de eerste helft slecht was, stonden we er in de 2e helft als een team. Klasse!! Eindstand 2-4.
Bron: Marloes van der Vlugt, foto: Janko Knops