Voorstelronde: Charlotte Schings en Oranje Nassau

Mijn naam is Charlotte Schings, ik ben 17 jaar oud en woon in Heerlen. Ik zit op het Grotius college in de 5 e klas van het Atheneum.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetballen bij RKHBS. Na 6 jaar RKHBS ben ik overgestapt naar VV Schaesberg, waar ik ieder jaar wel een keer kampioen ben geworden. Sinds  mijn tiende zit ik bij de knvb selecties met als hoogtepunt de twee interlands tegen en in Engeland met jong oranje onder 15. Afgelopen jaar ben ik overgestapt naar de vrouwen van Fortuna Sittard, dit is mijn eerste jaar bij de dames. Hiervoor speelde ik altijd tussen de jongens. Ook speel ik vanaf dit seizoen in de zaal bij FSG. Dit bevalt allemaal erg goed!

Charlotte Schings

Wedstrijdverslag

Nu de wedstrijd tegen Oranje Nassau. We hadden na de 4-1 nederlaag uit, nog iets goed te maken. De wedstrijd was net begonnen en we liepen al tegen een zware tegenslag aan. Simone Heijnen moest met een zware blessure het veld verlaten. Ze werd vervangen door Nancy Kisters.

Ondanks deze tegenslag begonnen we redelijk goed aan de wedstrijd. Na 8 minuten is het al 1-0, na een mooie pass van Liv Aerts schiet Colette van Aalst beheerst de bal over de keeper. Daarna bleven we goed druk na voren houden en met succes. In de 21 e minuut speelt Liv zich knap vrij en lobt de bal over de keeper in de lange hoek, 2-0!

Hierna volgt er een rommelige fase en wordt Oranje Nassau iets gevaarlijker. Attent reageren van Vera Wanrooij op de doellijn voorkomt de aansluittreffer. Na de rust probeert Oranje Nassau beter in het spel te komen. Echter een mooie pass van Mayke Ploemen wordt goed meegenomen door Annika die de bal beheerst terug legt op Colette en zij schiet haar tweede erin, 3-0! Tien minuten later scoort Annika de 4-0, na een mooie een-twee met Liv.

Direct na de goal worden Gwen Kuijer en Mayke Ploemen gewisseld voor Shirley Kocacinar en Maartje keulen. In de 79 e minuut scoort nancy de 5-0, nadat de keeper 2 inzetten van Liv goed redt. In de slotfase scoort Oranje Nassau nog de eretreffer, eindstand 5-1! Een verdiende overwinning en we gaan met een goed gevoel richting de belangrijke wedtrijd tegen Saestum!

Bron: Charlotte Schings, fotografie: Janko Knops