Patrick stuwt Fortuna Sittard Nao Veure!

Fortuna Sittard heeft met 4-2 gewonnen van Excelsior Rotterdam. Op de overwinning van de Limburgse thuisploeg viel niets af te dingen. Grote man aan Sittardse kant met twee doelpunten en één assist, was schaduwspits Patrick N’Koyi. Door de overwinning doet Fortuna goede zaken in de Jupiler stand. Bijgaande een kort verslag van deze paasmaandag match!

Op Paasmaandag gaan we uiteraard weer naar Fortuna Sittard!

En we beginnen de contouren van de nieuwe Sportplaza nu goed te zien!

alsjeblieft Roda en Mvv..de sportzonelimburg gaat er keihard komen 🙂

en deze diehards stonden ook al ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd voor de -gesloten- poorten..

Sommige helden zijn niet meer weg te denken…

pinten in het zonnetje..jij moet nog paar jaartjes wachten kerel 🙂

een bier in de hand maakt nog geen lente..maar het helpt wel tegen de kou

de altijd gezellige North stand

zo in de gracht was het goed vol te houden..

Op de tribunes toch al een stuk kouder!!

Amper 3.000 toeschouwers waren Paasmaandag 1 april 20113 getuige van een 4-2 overwinning op laagvlieger Excelsior Rotterdam. De gasten uit Kralingen begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Zonder enige inspiratie werden de Rotterdammers met speels gemak naar de slachtbank geleidt.

In de 2 de minuut van de wedstrijd legde scheidsrechter Allard  Lindhout de bal op de stip. Een unicum, de eerste strafschop van de competitie voor Fortuna Sittard. Patrick N’Koyi mocht aanleggen voor Fortuna Sittard en schoot het leer feilloos in: 1-0. Een vroege voorsprong en geen vuiltje aan de lucht.

Excelsior Rotterdam toonde geen enkele passie, noch enige beleving en Fortuna Sittard mocht simpel uitlopen naar 2-0. Het was Prince Rajcomar die na een half uur spelen de wedstrijd leek te beslissen. Keeper Deckers faalde hopeloos in alle opzichten.

Vlak voor rust ook de eerste kansjes van de wedstrijd voor de uitploeg. De theepauze en de 2-0 voorsprong.

sfeer in Zitterd!

de 1-0….

Na rust een knotsgekke wedstrijd in onze Trendwork Arena. Het zoutloze Excelsior kwam in de 54 ste minuut terug in de wedstrijd door een fout van centrale verdediger Niels Vets en een falende Ferhat Kaya die ondanks een handblessure (zware kneuzing) het doelmond verdedigde. Vanuit het niets dreigde de ‘reeds gewonnen wedstrijd’ dan toch nog spannend te worden. Het was Excelsior speler van Buren die door het hart van de verdediging onze doelman wist te passeren en de 2-1 wist binnen te tikken.

Het gevolg? Een knotsgek half uur met kansen over en weer. Toen Patrick N’Koyi de bal in 67 ste minuut de kruising inpunterde was de opluchting in het Sittardse kamp voetbaar. Even ervoor wist doelman Ferhat Kaya met twee ongelooflijk sterke reddingen de thuisploeg in de wedstrijd te houden.

Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld zou zijn, kwam bedrogen uit. Excelsior rechte tegen ieders verwachting namelijk nog een keer haar rug. De centrale verdediging (Niels Vets, Roel Janssen) oogde wederom niet goed en de 3-2 door Vorthoren (77 ste minuut) niet eens onterecht. De 15 meegereisde supporters van Excelsior wreven eens goed door hun oogkas en zetten spontaan een ‘alles of niets’ in. Het was invaller Joeri Schroyen die mede na voortreffelijk werk van Prince Rajcomar de uiteindelijke beslissing in de wedstrijd bracht. Zijn 4-2 in de 87 ste minuut de spreekwoordelijke mokerslag voor Excelsior.

Deze Paasmaandag een knotsgekke Jupiler League wedstrijd in Sittard-Geleen, onder de streep een meer dan terechte winnaar en Patrick N’Koyi mocht zich kronen tot ‘Man of the match’. De gedachten van ondergetekende dwalen nog heel even af maar de spectaculaire reddingen van Ferhat Kaya. Wat, als telt echter niet: de drie punten des te meer! Gefelciteerd. Door de overwinning staat Fortuna Sittard steviger op de 8ste plek van de Jupiler League.

FortunaHome webbie LINFORD wenst HelpFortuna te bedanken voor de kaartjes, de warme koffie en het hartelijke ontvangst. Foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door FH fotograaf Janko Knops en webmaster Kiprich

Uw MVP stemmen kunt u gelden door te mailen naar fortunahome@hotmail.com . Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Komende vrijdag speelt Fortuna Sittard een thuiswedstrijd tegen De Graafschap.