Vreselijk waardeloze prestate: 2-4 voor Telstar

Fortuna Sittard met in de basis Yoann de Boer en Fabio Caracciolo begon de belangrijke wedstrijd tegen Telstar redelijk goed. Het balletje ging lekker rond en na 10 minuten nog altijd de 0-0 op het scorebord. De eerste kans na 25 seconden echter reeds voor Telstar. Onze verdediging is echt waardeloos, we hebben er geen ander woord voor.

Telstar ontbrak echter elke vorm van vertrouwen en bleek rijp voor de sloop. De 1-0 van Fortuna na een kwartier spelen was terecht. Fabio Caracciolo kopte een goede aanval via links mooi in het kruis. De ontlading was groot en bracht de tegenstander eigenlijk weer in de wedstrijd. Ontlading staat voor opluchting, opluchting voor angst.

De 1-1 na 18 minuten spelen was dan ook te voorspellen. De tegengoal niet het verdienste van onze tegenstander maar puur de zwakte van Fortuna Sittard. De 2664 aanwezige toeschouwers snakten na 20 minuten spelen naar het einde van de wedstrijd. Elke hoofdklasser had deze avond met speels gemak van één van beide ploegen uitkomende in de JL gewonnen.

met ruststand 2-1 is het goed vertoeffen in het Home

Heel, heel, heel slecht. Fortuna en Telstar kregen het niet voor elkaar om meer dan 20 seconden de bal in eigen bezit te houden. Passjes over 20 meter kwamen structureel verkeerd aan. Voor Fortuna dus de ideale wedstrijd om vertrouwen op te doen, en na een half uur spelen was het Anthony Di Lallo die de 2-1 scoorde. Het resterende kwartier van de 1 ste helft was ook voor Fortuna. De 3-1 weigerde binnen te rollen wat uiteindelijk dodelijk bleek. De blessure van doelman Danny Wintjens aan zijn rechterknie bleek na 35 minuten het breekpunt in de wedstrijd.

De Maastrichtenaar werd in de rust, samen met de winnende ambities van onze club gewisseld. Reserve doelman Mark Voss met zijn debuut in het betaalde voetbal. Voss kennen we van de Ajeugd en Jong Fortuna en is een keeper met potentie. Een goede redding en het vertrouwen echter niet van lange duur. Een volkomen onnodige handsbal van Philippe Liard en een penalty voor Telstar: 2-2.

De 2-3 en de 2-4 mogen gerust op naam worden geschreven van doelman Voss. We kunnen en willen het de keeper echter niet eens kwalijk nemen. De 7 supporters in het uitvak keken echter hun ogen uit. Ballen recht door het midden van het doel zomaar erin. Nee, dan Soufiane Dadda. De speler incasseerde na 58 minuten zijn eerste gele kaart. Als een blinde gek ging de Limburger puur uit frustratie de duels in. De speler was rijp voor een wissel want op elk balcontact volgde een natrappen van de speler.

De rode kaart kom niet uitblijven en volgde pas in de 72 ste minuut. Soufiane Dadda die vanaf rechts de 1 ste helft voor dreiging zorgde flipte compleet uit en is persoonlijk verantwoordelijk voor de dramatische uitslag in Sittard. philippe Liard mag zijn kop ook eens 2 weken in de grond steken en trainer Dusseldorp heeft wellicht een brilletje nodig.

Fortuna Sittard verliest van een zeer en zeer en zeer slecht Telstar. We hebben een probleem en hoe graag we het ook willen, we kunnen niet langer rustig blijven.

Reservespelers: Voss, Kotbani. Gulpen. Jaspers, Diogo, Riyani, Garlisi

Bent u aanwezig geweest in Zitterd dan kunt u uiteraard kunt als trouw Fortuna fan uw keuze voor MVP 10-11 doorgeven via fortunahome@hotmail.com .

Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .

Veldfoto’s gemaakt door FortunaHome fotograaf Leo Everard uit Elsloo ….klik hier voor Leo Everards portfolio!