Afgelopen zaterdag stond voor het eerste vrouwenteam de zware uitwedstrijd tegen Ter Leede op het programma. Gezien de valse start van vorige week (thuisnederlaag tegen Saestum), was men echter gebrand op een goed resultaat.

Jiska Theunissen – Glynis Vromen – Charlotte Schings

Mayke Ploemen – Vera Wanrooy

Maisam Wehbe – Annika Pluimen – Nadine Hanssen

Colette van Aalst – Shirley Kocacinar

In de eerste helft bleef de 0-0 op het scorebord. Helemaal ongeschonden werd de rust echter niet gehaald: rond de 40ste minuut viel rechtsback Jiska Theunissen uit en moest worden vervangen voor Nikki Janssen. Dit dwong de trainer tot enkele omzettingen, waarbij Maisam Wehbe verder ging spelen als rechtsback.

Na de thee was het Ter Leede die de eerste claim maakte op de 3 punten: bij een fout in de omschakeling van Fortuna sloeg men meteen hard toe: de voorzet werd bij de tweede paal binnengegleden en de 1-0 stond op het scorebord. De Sassenheimse vrouwen kwamen ook nog op een 2-0 voorsprong in de 70ste minuut. De trainer van Fortuna besloot tot ingrijpen en 20 minuten voor tijd kwam er een dubbele wissel: Gaby Meuvissen erin voor Nadine Hanssen en Madelon Dohmen voor Colette van Aalst. 20 minuten later naar bleek zelfs een gouden wissel: Madelon Dohmen toonde zich een ware supersub door in de laatste 5 minuten van de wedstrijd een punt veilig te stellen.

Bij haar eerste goal speelde ze een 1 op 1 situatie op snelheid uit en schoof de bal beheerst in de lange hoek. Toen de wedstrijd al bijna gedaan was, kon ze de gelijkmaker op het scorebord toveren na goed voorbereidend werk van Shirley Kocacinar.

Al met al een goed resultaat tegen een historisch gezien altijd zware tegenstander. Het eerste punt van dit seizoen is binnen.

Zaterdag 20 september spelen de dames thuis. Speellocatie: het altijd gezellige VVS, tegenstander Reiger Boys. De wedstrijd begint om 17:00

Bron: Fortunasc, Janko Knops