Weet Fortuna zich opnieuw te herstellen?

Afgelopen vrijdag verloor Fortuna, tegen SC Cambuur, voor de vierde keer een competitieduel in het seizoen 2017/2018. De voorafgaande drie nederlagen, tegen Jong Ajax, NEC en De Graafschap, werden opgevolgd door een overwinning. Aanstaande vrijdag krijgt Fortuna opnieuw de kans om zich te herstellen van een nederlaag. Go Ahead Eagles, waar Fortuna in de KNVB beker zonder problemen met 3-0 van won, komt op bezoek in Sittard. De Eagles kennen tot op heden een zeer matig seizoen. Kowet begon zeer zwak aan het seizoen, vervolgens leek de ploeg zich te herpakken met een redelijk reeks. Echter, Go Ahead verloor de laatste twee competitieduels van Telstar (3-1) en Dordrecht (0-3). Het team van Leon Vlemmings staat momenteel op de tiende plaats in de Jupiler League, hetgeen als zwaar ondermaats kan worden gezien met oog op de begroting: deze bedraagt circa 5,7 miljoen euro.

Precies één maand voorafgaand de wedstrijd van komende vrijdag won Fortuna simpel met 3-0 van Go Ahead Eagles in het bekertoernooi. Bovendien speelde Fortuna deze wedstrijd niet met de sterkste elf. Kowet won dit seizoen pas één uitduel, Oss werd met 1-6 verslagen. Toch wacht Fortuna aanstaande vrijdag naar verwachting een lastige wedstrijd. Weet de ploeg van Sunday Oliseh zich opnieuw te herpakken na een nederlaag?

Go Ahead Eagles

De grote man aan de kant van Go Ahead Eagles dit seizoen is spits Sam Hendriks. De spits wist al elf keer het net te vinden en gaf ook nog vijf assist. Zijn indrukwekkende cijfers werden beloont met de prijs voor de beste speler van de eerste periode . Zijn aanvalspartners De Kogel en Langedijk zijn ook bekende namen in de Jupiler League. De zwakte van de Eagles lijkt in de verdediging te liggen. Verwachte opstelling Go Ahead Eagles: Stevens, Groenbast, Ketting, Schenk, Corbin-Ong; Overgoor, Beltrame, Suk, Langedijk; De Kogel, Hendriks.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard beschikt over een nagenoeg complete selectie, alleen de geblesseerde Vlijter ontbreekt. Naar verwachting begint Oliseh met dezelfde elf als tegen Cambuur. Alleen Askovski lijkt niet helemaal zeker te zijn van zijn basisplek, Vidigal liet in zijn invalbeurt tegen Cambuur een redelijke indruk achter. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Dammers, Schuurs, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski, Stokkers.