winst vrouwen Fortuna

Bij beide wedstrijden werd er een minuut stilte gehouden en speelde Fortuna met rouwbanden, vanwege het overlijden van de vader van speelster Jiska Theunissen. Namens Fortunasc veel sterkte voor Jiska en haar familie met dit zware verlies.

Fortuna Dames 1 – RCL

De belangen voor deze wedstrijd waren hoog: bij winst zou Fortuna definitie afstand nemen van de gevarenzone, bij verlies kon er weer angstig richting nacompetitie gekeken worden.

Met een gehavende selectie begon de wedstrijd: de trainer had slechts 4 wissels (Waaronder een keepster) ter beschikking. RCL liet vanaf de eerste minuut zien geen partij te mogen vormen voor Fortuna: slordig uitverdedigen en de continue druk van de groen-gelen zorgden voor veel goede kansen. In de 14de minuut besloot Annika Pluimen met een bekeken kopbal een einde te maken aan de 0-0. Vrij bij de tweede paal ging het leer langs de keepster van RCL: 1-0. In de rest van de eerste helft werd vergeten nog verder afstand te nemen en liet RCL wat tekenen van leven zien door enkele counters.

Na rust veranderd het spelbeeld: Fortuna werd steeds slordiger in het spel en RCL begon bloed te ruiken. In de 50ste minuut knalde Dominique van Wensveen namens RCL een corner in 1 keer in de kist: 1-1. RCL werd steeds dreigender, maar in de allerlaatste minuten van de wedstrijd werd Shirley Kocacinar onderuit gehaald in de 16 door de keepster: Pingel ! Nadine Hanssen klaarde het klusje door het leer netjes in de hoek van de goal te schuiven, 2-1 en einde wedstrijd. Het was niet zo mooi, maar met 3 punten op zak maalt niemand daar om.

Beloftes Fortuna Sittard – SSE

De beloftes zijn bezig aan een ijzersterk seizoen wederom. Tegenstander afgelopen zondag was SSE, de missie: buiten winst tegen SSE, ook het scoren van het 100ste doelpunt voor.

Het duurde nog relatief lang, maar toen de doelpuntenmachine eindelijk op gang kwam ging het rap. De rust werd gehaald met een 3-0 voorsprong, waarbij het al prijsschieten was op de kist vna de tegenpartij. Na rust werd de mijlpaal ook bereikt: Gaby Mevissen legde de 4-0 in het netje en scoorde daarmee het 100ste doelpunt voor. SSE hun wil was daarmee definitief gebroken en Fortuna kreeg kans op kans op kans. In bizarre weersomstandigheden eindigde de wedstrijd in “slechts” 9-0.

Bron: Fortunasc, Janko Knops