Wint Fortuna ook in Almere?

Nog slechts twee punten, dat is het gat met koplopers NEC en Jong Ajax. Fortuna heeft de jacht op de koppositie geopend. Het paasweekend zal een cruciaal weekend worden in de titelstrijd. Aanstaande vrijdag treft Fortuna Almere City. NEC gaat op bezoek bij FC Eindhoven en Jong Ajax neemt het op tegen Jong PSV. Weet Fortuna aanstaande vrijdag weer in te lopen? Of zelfs een van de concurrenten voorbij te gaan op de ranglijst? Of is ditmaal Fortuna de verliezer van het weekend? Tegenstander Almere City is totaal de weg kwijt de laatste weken. De laatste overwinning van de Almere dateert van ruim een maand geleden, toen werden de Eagles verslagen. De daaropvolgende vijf wedstrijden werden allemaal verloren. Wel wist Almere zondag een knap puntje te pakken tegen FC Emmen. Door deze zeer zwakke reeks is Almere terug gezakt naar plek twaalf.

Fortuna doet het de laatste jaren niet slecht in Almere. Van de laatste zes keer dat Fortuna op bezoek ging in Almere, werd er drie keer gewonnen. Een wedstrijd die veel Fortunezen niet zullen vergeten is de ontmoeting in 2011. Destijds stonden beide ploegen op degraderen. In een wedstrijd waarin Almere duidelijk de betere was, bleef een doelpunt uit. Voorafgaand aan deze wedstrijd toonde de supporters van Almere City een groot spandoek met de tekst Fuck history, we are the future , ruim acht jaar later weten wij gelukkig wel beter. Wij hebben geschiedenis en toekomst, Almere heeft geen geschiedenis en van de mooie toekomstperspectieven is tot op heden nog niks waargemaakt.

Almere City

Almere City begon prima aan het seizoen, maar is sinds de winterstop flink aan het zakken op de ranglijst. De gevaarlijke mannen aan de kant van Almere zijn buitenspelers Valpoort (15 goals) en van der Water (11 goals). Op het middenveld is Overtoom een cruciale speler, de aanvoerder is de leider van de ploeg. Verwachte opstelling Almere City: Kramer, van Buuren, Mirani, Mac-Intosch, Salasiwa; Overtoom, Vet, Hoefdraad; van der Water, Valpoort, MacDonald.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna maken internationals Schuurs, Vidigal en Kojic weer deel uit van de selectie. Ook Dianessy keert terug van een schorsing. Linksback Ospitalieri is ook weer op de weg terug. Over het meespelen van Cantwell is tot op heden nog niks bekend. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers, Schuurs, Dammers, Pinto; Smeets, Saddiki/Cantwell; Semedo, Hutten, Dianessy/Askovski; Stokkers.