Wint Fortuna vierde uitduel op rij?

Sinds afgelopen maandag is Fortuna de enige echte koploper van de Jupiler League. NEC verloor haar inhaalduel in Oss, waardoor het Fortuna niet passeert op de ranglijst. Aanstaande vrijdag gaat Fortuna proberen de koppositie te verdedigen in Dordrecht. FC Dordrecht kent een wisselvallig seizoen. Lange tijd draaide de ploeg in de middenmoot mee.  Echter, een dramatische reeks voor de winterstop zorgde voor een daling op de ranglijst. De eerste wedstrijd na de winterstop wist Dordrecht te winnen, hekkensluiter Jong FC Utrecht werd verslagen. Lima Duarte Lopes, die vorig seizoen onder contract stond bij Fortuna en dit jaar topscoorder is van de Dordtenaren, vertrok deze week naar Roemenië. Na uitoverwinningen op Helmond, Jong PSV en Den Bosch gaat Fortuna voor haar vierde uitoverwinning op rij.

De laatste seizoenen behaalde Fortuna relatief goede resultaten in Dordrecht. Van de laatste vijf ontmoetingen werden er twee gewonnen en drie gelijk gespeeld. Vorig seizoen kwam Fortuna van een 2-0 achterstand terug tot 2-2. In deze wedstrijd debuteerde Stokkers en scoorde eveneens zijn eerste doelpunt in het geel-groen.

FC Dordrecht

De Schapenkoppen verlangen naar een overwinning, welke nodig zal zijn om aansluiting te houden met het linkerrijtje. De eerste seizoenshelft kwam FC Dordrecht meermaals in het nieuws vanwege haar stuntelende doelmannen. Zowel Fij als Wolters is in de winterstop aan de kant geschoven, doelman Janssen werd overgenomen van Sparta. Met Kok versterkte Dordrecht ook het middenveld, het talent wordt gehuurd van Willem II. De aanwinst vormde samen met smaakmakers Calcan en Hamer tegen Jong Utrecht direct het middenveld. Verwachte opstelling FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Bilek, Statla; Hamer, Calcan, Kok; Mutzers, Arias, Mahmudov.

Fortuna Sittard

Fortuna beschikt naar verwachting over een bijna complete selectie. Alleen de geblesseerde Vlijter ontbreekt in ieder geval. Het meespelen van de zieke Hutten en Askovski en de herstellende Özer is nog onzeker. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Dammers, Schuurs, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Vidigal; Stokkers.

Voorspelling

Uw webmaster verwacht opnieuw een lastige wedstrijd. In de laatste competitiewedstrijden, waarin Jong Utrecht en Jong Ajax werden verslagen, wist Fortuna weinig indruk te maken. Toch weet Fortuna iedere week vele kansen te creëren. Hetgeen naar mijn verwachting opnieuw de doorslag gaat geven: 1-3 Fortuna.