Zet Fortuna grote stap naar periodetitel?

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna een cruciale wedstrijd in de race om de eerste periodetitel. Wanneer Fortuna vrijdag wint of gelijkspeelt tegen FC Eindhoven, heeft Fortuna in de laatste wedstrijd tegen De Graafschap het play-off ticket en het prijzengeld nog in eigen hand. FC Eindhoven staat met elf punten uit negen wedstrijden op de twaalfde plaats van de Jupiler League. De wedstrijden van de Eindhovenaren dit seizoen waren allemaal erg spannend, geen enkele wedstrijd werd met meer dan één doelpunt verschil gewonnen of verloren. Het grootste gevaar is mogelijk het onderschatten van de Eindhovenaren. Weet de veel scorende voorhoede van Fortuna de Eindhovenaren de eerste grotere nederlaag te bezorgen?

Als we naar in het verleden behaalde resultaten kijken, dan komen we tot de conclusie dat de Blauw-Witten zeker niet de favoriete tegenstander zijn van Fortuna. Van de laatste vijftien ontmoetingen tussen beide ploegen wist Fortuna er slechts drie te winnen. Vorig seizoen eindigde het affiche Fortuna Sittard – FC Eindhoven in een 1-1 gelijkspel. Cultspits Junior bracht Fortuna met een schitterende omhaal op voorsprong. In de laatste minuut kwam Eindhoven uit een vrije trap op gelijke hoogte.

FC Eindhoven

De Eindhovenaren kennen tot op heden een wisselvallig seizoen. De ploeg van Wilfred van Leeuwen beschikt met van den Boomen, Lieder en Swinnen over een aantal zeer goede spelers. Spits Lieder trof dit seizoen al vijf maal doel. Ook de jeugdige Kabangu (19) maakte dit seizoen bij vlagen indruk. Vorige week werd er in eigen huis met 1-0 gewonnen van Volendam, naar verwachting zullen dezelfde namen vrijdag aan de aftrap verschijnen. Verwachte opstelling FC Eindhoven: Swinkels, Horsten, de Wilde, Matthys, De Silva; van den Boomen, van Landschoot, Swinnen; Kada, Lieder, Kabangu.

Fortuna Sittard

Fortuna kan aanstaande vrijdag geen beroep doen op topscoorder en assistkoning Lisandro Semedo. De Portugees kreeg in de derby tegen MVV een rode kaart. Hoogstwaarschijnlijk zal landgenoot André Vidigal de rechtsbuiten positie overnemen, in dat geval zal Stefan Askovski terugkeren in de basisopstelling. De opstelling van Fortuna Sittard zal naar verwachting geen andere veranderingen kennen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Sadikki; Vidigal, Dianessy, Askovski; Stokkers.