Zitterd op sjtap: Achilles’29 (29-08-2014)

Stadion: Sportpark de Heikant
Uitslag: 0-3
Toeschouwers: 1.890

Solide overwinning in Groesbeek

Na de verlies beurten tegen Ajax, N.E.C. en Telstar was Fortuna er alles aan gelegen om in Groesbeek een goed resultaat te boeken. Ondanks de winst in en tegen Helmond mag er gesproken worden van een moeizame start van de competitie. Ondanks het matige begin van de competitie waren er toch weer genoeg supporters op de been om de verplaatsing naar Groesbeek mee te maken. Op het knusse sportpark de Heikant begonnen onderstaande teams aan het duel.

Achilles’29:
Leon ter Wielen – Steven Edwards (74. Migiel Zeller) – Mehmet Dingil – Lion Kaak – Twan Smits – Tim Verhoeven – Jop van Steen – Stefan Maletic – Freek Thoone – Nicky van der Groes (74. Tim Konings) – Levi Raja Boean

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Niels Vets – Roel Janssen (67. Thomas Overhof) – Jordy ter Borgh (75. Andrew Marveggio) – Elroy Pappot (74. Lars Gulpen) – Jeffrey Vlug – Ramon Voorn – Jasper Waalkes – Jordie Briels – Seku Conneh

Fortuna begon gedreven aan de wedstrijd en dicteerde het eerste kwartier de wedstrijd. De tactiek met drie verdedigers en veel beweging op het middenveld greep Achilles bij de keel. In het eerste kwartier kwam Achilles meermaals goed weg en om eerlijk te zijn had het na deze openings minuten al minimaal 0-2 moeten staan. Dit gebeurde niet en ook Achilles begon zich wat meer met de wedstrijd te bemoeien. Toch waren het de gasten die verdiend op voorsprong kwamen via Conneh. Achilles zakte daarna weer ver terug en Fortuna mocht naar hartenlust voetballen. Dit resulteerde een minuut of tien voor rust in de terechte 0-2 door Briels.

Na rust kwam er een beter Achilles op de mat. Fortuna moest meermaals terug en (uiteraard) Kaya met hulp van de lat voorkwamen een aansluitingstreffer van de gastheren. Ondanks veel pittige duels op het middenveld  raakte Fortuna haar grip op Achilles echter nergens kwijt. Sterker nog, in de slotfase maakte Conneh zijn tweede van de wedstrijd en de derde treffer voor Fortuna. Nadat zijn treffer met de meegereisde fans was gevierd werd de wedstrijd rusting uitgevoetbald. Meer dan terecht werden de drie punten mee naar Sittard genomen.

Er moet wel een speciaal woord van dan worden geuit aan Achilles’29 voor de gezellige ontvangst en gemoedelijke entourage. Zo kan het dus ook! Lekker samen in de kantine over voetbal praten met een glas bier in de hand, top!

Nu is er een week rust en over twee weken gaon op zaoterdigaovend de lampe aan. Dan staat de derby tegen Roda JC op het programma. Informatie over de kaartverkoop is elders op deze site terug te vinden.

Auteur: Niels van Renen
Fotografie: Niels van Renen

————————————————————————————————————————————————————————————

doeken ophangen: de resultaten waren niet zo goed, dus meer spandoeken zijn nodig

Don Ramon heeft ook weer een nieuw spandoek erbij

ZTWDgang claimde ook een stuk van het stadion voor spandoeken

het uitvak goed vol

radio fortuna op de perstribune

Ben Dols gooide zich maar tussen de Achillesfans die af en toe verbaasd naar hem keken als hij vol vuur de wedstrijd beschreef in het dialect.

Waalkens had er zin in. De Achillesverdediging beduidend minder

Briels, die een meer dan prima pot speelde

Conneh ! Cultspits in wording. Passie, enthousiasme en 2 goals.

Het hadden meer goals moeten zijn: kans op kans in de beginfase.

Bam ! De 0-2. Soms weet je dat al nog voor de bal over de lijn is

Turan in een iets gewijzigde rol en het werkte.

Foto’s: Janko Knops