Zitterd op sjtap: FC Eindhoven (30-08-2013)

Stadion : Jan Louwers Stadion
Uitslag: 3-1
Toeschouwers: 2.913

Fortuna incasseert de derde nederlaag op rij.

De laatste wedstrijd in augustus bracht Fortuna en haar fans naar de lichtstad van Nederland. Deze wedstrijd mogen de Sittardse supporters van de lokale driehoek wel afreizen. Dik 200 supporters deden dit dan ook en reisden middels de auto- of buscombi af naar het Jan Louwers Stadion. Daar aangekomen zagen zij nadat een plaatselijke mistbank was weggetrokken de volgende ploegen aan de wedstrijd beginnen.

FC Eindhoven:
Tom Muyters – Chiro Vuza N’Toko – Norichio Nieveld – Timothy Durwael – Maxime Gunst – Jens van Son (69. Josimar Makiavala) – Paul Beekmans – Jasper Waalkens (90. Vinnie Vermeer) – Fries Deschilder – Nayib Lagouireh – Anthony van den Hurk (80. Jason Bourdouxke)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Yoann de Boer – Sjoerd Linssen (90. Davy Hodselmans) – Kevin Kis – Ramon Voorn – Franco Zennaro – Patrick N’Koyi (80. Jeffrey Vlug) – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta – Patrick Amoah (46. Dion Watson)

De eerste tien minuten waren beide ploegen erg afwachtend en gebeurde er op het veld niet veel. Pas nadat er een slechte pass van Eindhoven werd opgepikt door Amoah kwam er de eerste kans van de wedstrijd. Vlak daarna kreeg Fortuna nog een mogelijkheid via Khalouta die makkelijk gepareerd werd door de Eindhovense keeper. Daarna namen de gastheren het initiatief over en hield Kaya de ploeg verschillende malen in de wedstrijd. Na een goed half uur spelen was het Zennaro die een venijnig schot loste dat net naast ging. Uit een daaropvolgende Eindhovense aanval kreeg Hendrickx een rode kaart na een felle, maar correcte, tackle op de bal. Ondanks de protesten mocht de verdediger onterecht de kleedkamers opzoeken. Fortuna probeerde zonder kleerscheuren de rust te halen om dan het strijdplan te maken voor de tweede helft. Helaas zou dit niet lukken en een minuut voor rust krulde de bal buiten bereik van Kaya in de goal en kwam Eindhoven op voorsprong.

In de tweede helft controleerde Fortuna zo goed als mogelijk was de wedstrijd. Via gedoseerde aanvallen werd geprobeerd de gelijkmaker te scoren. Na een goed uur voetballen ging Nepomuceno op avontuur en werd in de zestien onderuit gehaald. De daarop volgende penalty werd door N’Koyi binnen geschoten en de stand was weer gelijk. Vlak na de gelijkmaker kreeg invaller Watson nog een goede mogelijkheid die net naast werd gekopt. In de volgende momenten werd er bij vlagen slecht verdedigd. Nadat er een corner was weggegeven liep bij de tweede paal een Eindhovense speler weg bij zijn directe tegenstander en kon ongehinderd de 2-1 binnen koppen. Nog geen minuut later stond het al bijna 3-1 nadat de verdediging er andermaal niet goed uitzag. Fortuna haalde daarna het tempo wat uit de wedstrijd en probeerde om opnieuw op gelijk hoogte te komen. Gevaarlijk werden de Fortunezen echter niet meer. Toen een kleine tien minuten voor tijd de 3-1 alsnog viel was de wedstrijd gespeeld. In blessure tijd voorkomt Kaya nog een keer een ergere nederlaag met een goede redding.

Veel tijd om bij te komen hebben de mannen van Boessen niet. Komende maandag komt Willem II op bezoek in Sittard. Een lastige wedstrijd waarin Fortuna moet proberen punten te pakken. De steun van de supporters is in elk geval hard nodig! Komende maandag dus ‘allen op post’!

Auteur: Niels van Renen