Zitterd op sjtap: Jong FC Twente (17-11-2013)

Stadion: De Grolsch Veste
Toeschouwers: 390
Uitslag: 3-2

Fortuna geeft punten cadeau aan de jonkies van Twente.

Het enige jong elftal waar Fortuna nog niet tegen had gespeeld, waren de jonkies van FC Twente. Nadat er eerder in de wedstrijden tegen Jong PSV en Jong Ajax punten waren gesprokkeld mochten de geel-groenen ditmaal naar Enschede om het in de Grolsch Veste op te nemen tegen FC Twente II. Een tachtig supporters reisden met de auto of de bus naar Twente om daar de volgende ploegen aan de aftrap te zien verschijnen.

Jong FC Twente:
Timo Plattel – Derre Kwee – Joachim Andersen – Nils Röseler – Thijs Bouma – Joey Pelupessy – Cas Peters (83. Alvin Daniels) – Renato Tapia – Felicitano Zschusschen (78. Jari Oosterwijk) – Dario Tanda – Tim Hölscher (89. Janik Jesgarzewski)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Yoann de Boer – Roel Janssen – Kevin Kis (80. Lars Gulpen) – Ramon Voorn – Franco Zennaro – Bob Vankan (53. Abdelaziz Khalouta) – Jeffrey Vlug (70. Jordie Briels) – Gevaro Nepomuceno – Patrick Amoah

In een nagenoeg lege Grolsch Veste begon Jong Twente het beste aan de wedstrijd. Fortuna probeerde onder de druk van Twente uit te komen, dit lukte redelijk totdat een slechte pass van Kis ervoor zorgde dat Jong Twente al na tien minuten op voorsprong kwam. Fortuna liet zich echter niet uit het veld slaan en nog geen twee minuten later scoorde Amoah de gelijkmaker. De wedstrijd speelde zich daarna merendeels op het middenveld af waar een compact spelend Fortuna het FC Twente moeilijk maakte. De keerzijde van deze tactiek was het amper creëren van mogelijkheden. Het verbaasde dan ook niemand in de Grolsch Veste dat het met rust nog steeds 1-1 stond.

De tweede helft was een heel ander verhaal. Fortuna liet zich de kaas van het brood eten door FC Twente. Achterin werd niet kordaat opgetreden door Hendrickx en Vlug, het resultaat was een hernieuwde voorsprong voor de Tukkers. Toen nog geen vijf minuten later de Boer buiten (!) de zestien een speler neerhaalde gaf arbiter Koekoek een strafschop. Ondanks felle protesten van Fortuna bleef de strafschop staan en kwam Twente op een 3-1 voorsprong. Twente speelde daarna op balbezit en Fortuna kwam er niet uit. Toch werd Fortuna nog geholpen toen Jong Twente een rode kaart kreeg na een charge op Voorn. Fortuna probeerde kansen te creëren, maar nog zonder resultaat. De ruimtes werden niet voldoende gezocht en spelers bleven in de dekking lopen. Toch kwamen er nog wat kansen voor de ingevallen Briels, Khalouta en Amoah. Het ontbeerde Fortuna nu ook aan het geluk dat er vorige week tegen FC Emmen wel was. Toen de blessure tijd als was aangebroken wist Khalouta een afvallende bal tegen de touwen te werken. Helaas was het te weinig te laat en moest een zwak spelend Fortuna een terechte, maar onnodige nederlaag slikken.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna thuis tegen koploper Dordrecht, dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Auteur: Niels van Renen