Jess Sibilja – Shirley Kocacinar – Liv Aerts
Wissels:
45e min: Roos Notten en Mariëlle Janssen voor Jiska Theunissen en Marieke Vanwersch
75e min: Jiska Theunissen en Marieke Vanwersch voor Sharon Zagar en Jess Sibilja

Woensdagavond stond de oefenwedstrijd tussen Fortuna Dames 1 en de Amerikanen van Ohio Northern op het programma. Vanaf de aftrap namen onze dames het initiatief door vooral op het middenveld vrijwel alle duels te winnen. Het zou dan ook niet lang duren voordat de eerste kansen kwamen. Vera Wanrooij mocht in de 3e minuut aanleggen vanaf een meter of 18, maar schoot de bal iets te hoog. 5 minuten had Shirley Kocacinar de 1-0 op haar schoen, maar ze faalde oog in oog met de keepster. Nog geen minuut na Shirley’s kans stond Annika Pluijmen alleen voor de keepster, welke de inzet van Annika nog kon keren. De goed meegelopen Liv Aerts kreeg de rebound voor haar voeten, bedacht zich geen moment en knalde hard en laag de 1-0 binnen.

Door het hoge tempo van Fortuna was het wachten op de volgende goal. Na een kwartier spelen was het Jess Sibilja die na prima voorbereidend werk van Shirley aan kon leggen. Haar schot liet de keepster kansloos maar spatte uiteen op de paal. Niet veel later had Jess wederom de kans om de 2-0 te maken, maar ook haar lukte het niet om alleen voor keepster te scoren.

Waar Fortuna het een aantal keer verzuimde te scoren lukte het Ohio in 1 kans. Door slecht uitverdedigen van de Fortuna defensie kon Sandy Plunkitt alleen op Katja Demacker doorlopen. Katja kon nog 1x redden, maar kon niet voorkomen dat Sandy de rebound in kon tikken.

Ondanks dat Fortuna opnieuw opzoek ging naar de voorsprong leidde dit niet tot grote kansen. Op slag van rust werden onze dames pas weer gevaarlijk. Een vrije trap vanaf een meter of 20 werd door Vera Wanrooij hard en laag, net buiten bereik van de keepster, geschoten waardoor de rust met een stand van 2-1 bereikt werd.

Na rust volgde een zelfde spelbeeld. 5 minuten na rust was het Shirley die de zojuist ingevallen Mariëlle Janssen diep stuurde. Mariëlle bleef oog in oog met de keepster rustig en maakte eenvoudig de 3-1.

Omdat het tempo iets omlaag ging kon Ohio wat dreigender worden zonder echt goede kansen te creëren. Ook Fortuna creëerde nog maar weinig kansen. Het zou tot de 68e minuut duren voor de 2e kans van de 2e helft. Annika Pluijmen zette met een prima diepe bal Shirley vrij, welke vanuit haar ooghoeken de keepster zag uitkomen. Omdat Shirley haar vizier iets te hoog had staan belande haar lob vanaf de rand van de 16 op lat. In de 85e minuut zou Mariëlle met haar 2e van de avond de eindstand op het scorebord schieten. Dit keer was Annika de aangeefster. Mariëlle kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en schoot vanaf de rand van de 16 in de verre hoek waardoor de meer dan terechte 4-1 een feit was.

Bron: Fortunasc, Jori Knops