A- jeugd degradeert!!

De Ajeugd van Fortuna Sittard degradeert naar de 2de divisie. Een zeer pijnlijk gegeven, mede omdat Roda JC A1 juist promoveert naar de Eredivisie. Onze club wacht de komende jaren dan ook een uitgelezen mogelijkheid om het gedeukte blazoen van beste Limburgse jeugdopleiding, op te poetsen.

De Ajeugd van Fortuna Sittard leek in het begin van het seizoen zonder enige moeite zich te handhaven in de landelijke  1 ste divisie. Schorsingen, vormverlies maar net name blessures teisterden echter het team van trainer John Taihuttu. De degradatie van Fortuna Sittard mag gerust een sportieve ramp worden genoemd. In de wandelgangen wordt nu reeds gesproken over een verloren lichting waarbij FH wel het geluid opvangt dat er (slechts) twee spelers van de Ajeugd zullen doorstromen naar Jong Fortuna Sittard.

Komende jaren wenst Fortuna Sittard het gedeukte (jeugd)imago constructief aan te pakken. Met name Kevin Hofland heeft plannen om de jeugdopleiding weer naar het gewenste niveau te tillen. Eén en ander gaat uiteraard echter gepaard met energievelden, financiën en een juiste flow. Het mag duidelijk zijn dat de doelstelling van onze Ajeugd ‘kampioen worden’ moet zijn.

Auteur : Webmaster Linford