Agovv 1-1: Werk aan de winkel!!!

Nog nooit was het de normale fan nu duidelijk wat de consequenties nu eigenlijk zijn van een paar maanden bestuurlijk rommelen.  Bij de zeer matige seizoensopening van Fortuna Sittard tegen laagvlieger Agovv kreeg de trouwe fan echter een eerste duidelijke indicatie wat “niet investeren” betekent.  Een uiterst zwak voetballend Fortuna Sittard, bestaande uit een ogenschijnlijk bijelkaar geraapte mix van jeugdspelers en net-nieters van andere clubs, kreeg op basis van inzet een verdiend punt. Maar de schrik zit er voor de trouwe fan behoorlijk in!

Enige maanden geleden sprak het bestuur en Rvc nog openlijk over doorgroeien en investeren in Fortuna Sittard. De schulden met oa Wessels zouden worden afgelost, de jeugdopleiding gemoderniseerd en via de stadionaankoop kon er bijna 150K bespaard worden. Dit in combinatie met een aandelenemissie zou Fortuna structureel naar de top 5 in de eerstedivsie kunnen brengen.  Hoe het gelopen is hebben jullie allemaal gezien. Een deel van de sponsoren, medewerkers en fans wilde geen  buitenstaanders in de club, daarnaast bleven de plannen veel te lang van geheimzinnigheid omhult. Beide kampen maakte er vervolgens een rotzooi van en het eindigde in een ordinaire ‘rotte vis gooi’ wedstrijd, waarbij Jos Alberts als een van de weinigen wel een volwassen keuze maakte, hij vertrok om de anderen –wie dat ook zijn moge- de kans te geven op hun manier de club dan gezond te krijgen. De investering van 2.5 miljoen euro daarmee definitief van tafel.

Na de dramatische wedstrijd tegen het erbarmelijk slechte Agovv werd duidelijk dat we voetballend heel, heel veel achteruit zijn gegaan. Het samenspel, de technische vaardigheden, de diepgang, de verrassing of de individuele kwaliteit.. ze waren allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen.  Zelfs het loyale publiek, dat tegen beter weten in ruim een uur achter het team ging staan, viel 20 minuten voor tijd stil toen we werkelijk op heel amateuristische als ook twijfelachtige (erg zwaar die penaltie) wijze ook nog eens de moeizaam verkregen voorspong zo maar uit handen gaven. Een nederlaag in het meest makkelijke thuisduel van Fortuna Sittard leek er toen aan te komen. Zo ver kwam het gelukkig niet, daarvoor was Agovv simpelweg te zwak.

Goed. Wat moeten we nu met dit nieuw realisme? Duidelijk is dat het team wel graag wilde werken en duidelijk is dat Kaya een heel goeie versterking is. Helaas is ook duidelijk dat we nog steeds 3 a 4 volwassen Jupiler league spelers missen. Die moeten erbij komen, anders spelen we weer mee voor de onderste 3 plaatsen, en daar hebben de sponsoren en fans echt geen zin meer in. Deze club verdient beter. Werk aan de winkel dus voor het bestuur!

Voor jullie bij deze een reportage over datgene wat bij Fortuna Sittard wel altijd top eerstedivsie is: De supporters!

Prachtig nieuw shirt met de supportersnamen en..het oude logo!

Cafe de Gats, samenkomst voor een deel van de supporters van Fsc

Op voorhand waren er hier al ernstige bedenkingen over het nieuwe Fortuna..

Bij de nieuwe BT doet men niet zo aan denken..Fortuna is de club, er zal nooit een andere  komen en we maken het gewoon gezellig met elkaar!!

Een imponererende historische muur met hoogtepunten siert dit cafe dan ook..

De schrik en trots van Zitterd: de halve CFS speelt in het 4e van VV Sittard..oef

Shirtsponsor van dat team en nieuwe eigenaar van de BT: Klasse vent!!!

Op naar het stadion…

alwaar een nieuwe speler voor Zitterd 4 wordt gestrikt..oef 🙂

Slecht voetbal, bestuurlijk gerommel..wij blijven achter onze club staan!

en vanuit deze positie is het nog eens gezellig op Noord ook! (iemand kaarten voor Aachen-Gladbach trouwens nodig?)

De TGV maakte er ook weer een gezellige boel van..

Vroeg geleerd. is oud gedaan…

misschien worden ze later dan wel net zo als deze casuals..oef 🙂

Sja..na 1-1 zat er weinig fut in om nog aan een afterparty te beginnen…

en wat blijft is de herinnering aan weer een wedstrijd, een slechte, maar wel van ONZE club!

Voor Fortunahome.com

Kiprich!