De Graafschap – Fortuna Sittard = 2-2

Een lastige uitwedstrijd werd beloond met een punt.  Hard werken, enig fortuin en een gedurfde speelwijze hebben Fortuna Sittard een punt bezorgd in Doetinchem. Tegenstander de Graafschap is één van de betere ploegen in de Jupiler League. De Gelderlanders kenden echter een buitengewoon matige start in de Jupiler League. In de Vijverberg kan het echter spoken, zeker als het stadion met 7840 toeschouwers lekker gevuld is.

Onder de aanwezigen deze vrijdagavond een 140 Fortuna Sittard supporters die met hun hele ziel en zaligheid hun helden aanmoedigden. Niet tevergeefs want het was goaltjesdief Aziz Khalouta die na 7 minuten de score wist te openen.

Voor de in Marokko geboren ‘Limburger’ betekende dit alweer zijn 8 ste competitiedoelpunt van het seizoen. Een goudhaantje in Sittard-Geleen, en dan te bedenken ene met een amateurcontract. De statistici onder u weten dat als Abdelaziz scoort, Fortuna Sittard een resultaat behaald.

De droomstart in Doetinchem leverde een stormloop op van de thuisploeg richting het doel van Ferhat Kaya. De Belgische doelman begon lichtgeblesseerd aan het duel, en onderscheidde zich meerdere malen met knappe reddingen. Het was echter een eigen speler (Roel Janssen) die uiteindelijk onze topper wist te passeren. Een klutsbal telt ook: 1-1 na een half uur spelen.

De rust werd gehaald met deze gelijke stand en met name Fortuna Sittard mocht hier tevreden mee zijn.

De basiself van Fortuna Sittard:

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Schroyen

Voorn – de Boer – Kruijsen

Khalouta – Nkoyi – Cevik

Trainer Wil Boessen greep in en wisselde tijdens de theepauze Fatih Turan voor Jonathan Hendrickx. Het 5 de optreden van de voormalig Belgische jeugdinternational in Sittardse dienst.De rechtsback was deze 2 de helft getuige van het bewijs dat het op de Vijverberg kan spoken. De 2-1 hing in d elucht en viel uiteindelijk in 56 ste minuut. Voormalig VVV Venlo speler Adil Auassar beloonde trainer Pieter Huistra met een doelpunt voor zijn basisplek.

Fortuna Sittard kraakte maar rechte haar rug op het juiste moment. Het was Ramon Voorn die de 2-2 mocht binnenschieten. De Limburger bekroonde zijn goede optreden en zijn doelpunt in de 83 ste minuut bleek voldoende voor een knap resultaat.

Het doelpunt niet geheel onverhoopt, want trainer Wil Boessen wisselde in de slotfase namelijk aanvallers Kevin Diaz en Prince Rajcomar in. Loon naar werken in Doetinchem en tevreden gezichten op de bank, maar ook in het uitvak.

Door het behaalde puntje blijft Fortuna Sittard een belangrijke speler in de subtop van de Jupiler League. De Limburgse BVO staat momenteel op een keurige na-competitie plek: een 6 de plek.

Volgende week speelt Fortuna Sittard een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Een nieuwe speelronde en nieuwe kansen op een goed resultaat. FortunaHome wenst u in ieder geval een prettig weekend. We attenderen u graag op  de mogelijkheid een voordelige passé partout te kopen voor de laatste twee thuiswedstrijd van dit jaar (FC Eindhoven en de clash tegen MVV Maastricht).

Uw MVP 12-13 stem kunt u uiteraard ook dit weekend weer laten gelden door uw Top 5 te mailen naar fortunahome@hotmail.com

Janko Knops verzorgde voor u en FortunaHome de veldfoto’s van de Graafschap – Fortuna Sittard en voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .

Prettig weekend.

ps: Zondag hopen we u sfeerbeelden met geluid (!) te kunnen laten toekomen van de uitsupport tijdens Graafschap-Fortuna Sittard!!

Bron: FortunaHome.com