Even voorstellen: Vera Wanrooy (Fortuna Sittard)

Ik ben 25 jaar en woon samen in Heerlen. Ik ben 5 de -jaars geneeskunde student in Maastricht. Tevens heb ik de studie bewegingswetenschappen afgerond in Maastricht.

Ik kom oorspronkelijk uit Brunssum en ben mijn hele leven al bezig met voetbal. Het begon met voetballen op straat waarna ik uiteindelijk aan mijn ouders heb gevraagd of ik op voetbal mocht toen ik 7 jaar oud was. Tot en met de C1 heb ik bij BSV/Limburgia gespeeld. Op mijn 15 de ben ik naar RKTSV gegaan waar ik onder Patrick Otten veel dingen geleerd heb. Ik ben van verdediger omgetoverd tot middenvelder en ik ben van verlegen meisje omgetoverd tot aanvoerster. Drie kampioenschappen en 1 bekerwinst zuid II waren de oogst in deze mooie jaren. Eén van de hoogtepunten was het kampioenschap vorig jaar in de Topklasse onder trainer Ronald van Bakel, om nooit meer te vergeten. Een ander hoogtepunt was voor mij persoonlijk de maanden dat ik bij oranje onder 19 heb gespeeld, helaas geen officiële interland maar alleen oefenwedstrijden, maar toch een mooie ervaring. Ik heb 10 seizoenen bij RKTSV gespeeld voordat de mooie kans kwam om met het hele team naar Fortuna Sittard over te stappen.

Vroeger werden de beste jongens uit mijn team in de D1 door Roda en Fortuna gehaald om daar te komen voetballen. Destijds was het een feit dat je als meisje nooit bij een BVO zou kunnen voetballen. Zie hoe het er +-15 jaar later uit kan zien, nu spelen dames bij verschillende BVO`s en speel ik zelf bij de mooie club Fortuna. Misschien kunnen we dan toch wel spreken van een meisjesdroom die alsnog in vervulling is gegaan….

De overstap naar Fortuna: wat een ervaring. Tientallen supporters die zingen, aanmoedigen, spandoeken maken en vuurwerk afsteken bij elke wedstrijd. Elke uitwedstrijd wordt door jullie tot een thuiswedstrijd gemaakt. Ook de trouwe supporters die ons al jaren volgen, mijn ouders en vriend, ouders van andere speelsters, familie/kennissen etc. Voor jullie zijn wij ‘onze dames, onze trots’, maar voor ons zijn jullie ‘onze supporters, onze trots’. Ondanks onze dramatische start, hebben we nu onze draai gevonden en hoeven we voor geen enkele tegenstander meer bang te zijn. Naar mijn mening zijn we dit jaar nog steeds niet kansloos voor de titel en anders krijgen we hopelijk ook komende jaren de kans om de schaal naar Sittard te halen!

Wedstrijdverslag DTS Ede- Fortuna Sittard, met dank aan Patrick Otten.

Gesterkt door een serie van 5 overwinningen( 4 competitie en 1 beker) en een “bijna” overwinning, 2-2 bij koploper Ter Leede, togen wij vol zelfvertrouwen naar DTS Ede op weg naar de volgende driepunter.

Na een soepel verlopen reis, begonnen wij aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen een ploeg die wij bij winst op de ranglijst voorbij kunnen streven.
Sinds de invoering van de pre-warming up, in de vorm van de LiMaKa( LivMarlousKatja), de opvolger van de Lambada, zijn we ongeslagen en wordt dus ook dit ritueel aangehouden. Let op dit gaat een hype worden! Met een tribune die is omgetoverd tot Fortuna-tribune door de supporters en Shirley, die wegens een schorsing op de tribune zit, beginnen we aan de wedstrijd.

In de eerste helft kunnen wij de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken, ondanks dat wij weinig kansen weggeven kunnen wij aanvallend amper een vuist maken en zijn er slechts sporadisch wat kleine mogelijkheden. In de 18e minuut komt DTS uit een strafschop op 1-0. Voor de rest blijft het de eerste helft bij veel goede wil en weinig goed voetbal. De 2e helft gaat het gelukkig beter, er wordt meer druk op DTS gezet, er wordt korter gedekt, wij winnen meer duels en er wordt ook meer en beter gevoetbald. In de 55e minuut volgt dan ook de terechte gelijkmaker. Liv speelt zich aan de linkerkant knap vrij en krult de bal hoog over de keeper in de lange hoek. Vlak hierna heeft Linda Hebling van DTS een grote kans op 2-1, maar gelukkig gaat de bal net voorbij onze goal.

In de 64e minuut komen wij op 1-2, na goed voorbereidend werk van Simone wordt Liv  nu in de diepte gestuurd en schuift de bal beheerst en buiten bereik van de keepster in de verre hoek. Wij hebben de wedstrijd nu goed onder controle, de marge is slechts 1 goal en het blijft dus uitkijken geblazen. In de 88e minuut maakt ons goudhaantje (of is het bij vrouwenvoetbal een goudkippetje?) Liv aan alle onzekerheid een einde en scoort via de binnenkant van de paal 1-3, een loepzuivere hattrick.

Al met al een goede teamprestatie met name in de tweede helft door een goede vechtlust en een verdiende overwinning.
Plek 5 is bereikt in onze race op weg naar een top 3 notering. Come on you girls in green, nog 3 wedstrijden vlammen (Prinses Irene- beker en ATC en Saestum- competitie, hebben wij hiertegen nog niet iets goed te maken?) en dan genieten van een welverdiend Kerstverlof. Samen met onze fantastische supporters gaat dit zeker lukken!

Bron: FortunaHome, Home of True Support! Veldfoto’s van Janko Knops / Verslag en voostelronde Vera Wanrooij