Gameday: Fortuna SC – FC Eindhoven = 1-1

Op voorhand deze kille en koude vrijdagavond maakte Fortuna SC nog kans op de 2 de periodetitel. Een prijs die echter lijkt voorbestemd voor Sparta Rotterdam. De wedstrijd Fortuna SC versus FC Eindhoven dan ook niets meer dan een regulier Jupiler League duel tussen de nummer 7 (Fortuna SC) en de nummer 16 (FC Eindhoven).

Wel een leuk duel, want beide selecties kennen enkele voormalig teamgenoten. Eén van die voormalig teamgenoten is Fortuna SC aanvoerder Yoann de Boer. De stoere middenvelder ontbrak deze vrijdagavond editie vanwege een nekblessure. Wel in de basis begonnen Patrick NKoyi en Kevin Diaz (nu beide Fortuna SC ).

Fortuna SC trainer Wil Boessen koos namelijk voor de volgende basis:

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Schroyen

Voorn – Mannes – Kruijsen

Khalouta – Nkoyi – Diaz

Scheidsrechter Ed Janssen de leidsman van dit treffen en bovenin het stadion, alwaar een deel van de FortunaHome redactie haar heil had gevonden in de skybox van Help Fortuna, werd de vraag gesteld of Ed Janssen (Venray) nou niet toevallig familie zou zijn van Roel Janssen (Venlo). Veel tijd om over deze onzinnige vraag na te denken kregen ook uw beide webmasters niet. De wedstrijd begon namelijk keurig op tijd en was vanaf minuut één spannend.

Fortuna SC begon ontketend aan de wedstrijd, gesteund door de fanatieke aanhang op Noord konden de eerste kansen niet uitblijven. Niet alleen het thuispubliek zorgde echter voor een veel sterker Fortuna SC. Ook de verdediging van FC Eindhoven hielp de equipe van trainer Wil Boessen maar wat graag in het zadel.

Keer op keer gestuntel in de Eindhovense verdediging en pas de 3 de kans van Patrick NKoyi verzilverde de spits die de voorkeur kreeg boven Prince Rajcomar. De vreugde er niet minder om want Fortuna SC had wederom haar vroege doelpunt. Deze keer in de 19 de minuut. Teken voor de thuisploeg om rustig te leunen op haar verdediging.

FC Eindhoven weigerde ook maar een enkele keer gevaarlijk te worden gedurende deze eerste helft en het mag een Godswonder genoemd worden dat de 1-0 ook de ruststand bleek te zijn. Binnen het half uur creëerde Fortuna SC (al dan niet geholpen door gestuntel in de Brabantse verdediging) 7 opgelegde kansen. We tellen een schot van Fatih Turan op de kruising niet eens mee.

De thee in de rust moet een zure smaak hebben gehad. Het klasseverschil in de 1 ste helft namelijk gigantisch en de magere voorsprong dan ook geen goede afspiegeling van de wedstrijd.

In de 2 de helft begon FC Eindhoven fel . Een donderspeech? Ja, vast wel want plots creëerden de blauw-witten enkele kansjes. De Brabanders hadden echter een foutje nodig van Kevin Diaz om in balbezit te komen en een goede counter uit te voeren in de 53 ste minuut. Serhat Koc kapte zich knap vrij en wist doelman Ferhat Kaya te passeren met een droge schuiver in de rechter onderhoek: 1-1.

Na de gelijkmaker ontspon zich vreemd genoeg een redelijk open duel. Fortuna SC kreeg wederom kans op kans en met name topschutter Aziz Khalouta had gerust één, twee, nee wel drie doelpunten mogen maken. Trainer Wil Boessen speelde binnen zijn mogelijkheden op alles of niets. Aanvallende middenvelder Jordie Briels kwam de verdedigende middenvelder Jurjan Mannes vervangen en de aanvallers Ramazan Cevik en Prince Rajcomar werden ingebracht.

Het gevolg een open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. De beste kansen deze tweede helft echter wederom voor Fortuna SC. Het leer wilde echter niet meer het netje in. Met meer geluk dan wijsheid en met behulp van de lat hield de FC Eindhoven doelman zijn doel schoon.

De 4 minuten blessuretijd leek alsnog gerechtigheid te bieden. Invaller Jordy Briels had zijn goede optreden kunnen belonen met de winnende. Het zat er deze vrijdagavond net niet in. Waar vorige week een punt werd gestolen in Doetinchem, verliest Fortuna SC er deze week twee. Dit FC Eindhoven was heel zwak, het puntenverlies dan ook jammerlijk.

Volgende week speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd. Op vrijdag 7 december 2012 is FC Dordrecht gastheer voor de groen-gele Limburgse brigade. De zoveelste finale in een seizoen dat beide op de helft is. Een wedstrijd die wederom een resultaat moet opleveren om de aansluiting met de (sub)top te behouden. Ook een laatste ‘voorbereiding’ op de moeder der Limburgse derby’s.

Vooraleer onze blik naar Dordrecht verkast, attenderen we u op de mogelijkheid uw MVP stem te laten gelden. Mail uw 5 beste Fortunezen naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP 12-13 FSC – EHV.  Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .

Dit verslag zal zaterdagmiddag opgeluisterd worden door veldfoto’s welke zijn gemaakt door Janko Knops. Wilt u nu zelf eens uw wedstrijd van zoon- of dochterlief op de gevoelige plaat late vastleggen dan kan dat! U gaat dan simpel naar de veiling van Fortuna SC en biedt op deze unieke mogelijkheid. Het huidige bod staat op 35 euro. Al het geld gaat naar Fortuna SC ‘Help onze club de winter door’.

Heeft u zelf iets wat u kunt aanbieden dan neem contact op met John van Bommel (mailadres evt. te verkrijgen via webmasterteam FH). Samen staan we sterk en eendracht maakt macht. Het FortunaHome webmasterteam wenst u in ieder geval een prettig weekend.

Bron: FH met speciale dank aan Janko Knops (veldfoto’s).