Almere City FC – Fortuna Sittard = 0-2

Om 20.00 uur vrijdagavond 5 oktober 2012 floot scheidsrechter van de Graaf zijn eerste fluitsignaal voor een bijzonder interessante match in de Jupiler League: Almere City FC – Fortuna Sittard.  De laatste wedstrijd van de 1 ste periode in de Jupiler League op voorhand een zeer belangrijke. De thuisploeg welke voor aanvang 17 de in de stand stond had zijn verplichtingen, verwachtingen en dus de druk. Fortuna Sittard zou, zeer verrassend maar zeer terecht wellicht de aansluiting kunnen behalen met de subtop in de Jupiler League.

Trainer Wil Boessen koos voor onderstaande basiself:

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Sekkour

Voorn – De Boer – Kruijsen

Cevik – Nkoyi – Khalouta

Opvallend het gemis van Jurjan Mannes. De huurling van FC Twente kent echter enige terugslag en dan ook niet meer dan logisch dat onze oefenmeester aanvoerder Yoann de Boer op het middenveld nestelde. De vervanger van Mannes, Roel Janssen en zijn  13 de competitiewedstrijd dus voor de Limburger.

Fortuna Sittard begon meer dan uitstekend aan de wedstrijd. Spits Patrick NKoyi welke niemand minder dan Prince Rajcomar op de reservebank weet te spelen kondigde het voor aanvang van deze 8 ste competitiewedstrijd al aan: “We moeten proberen om Almere City FC vanaf de eerste minuut onder druk zetten, onze tegenstander niet in het spel laten komen”.

Profetische woorden, want binnen 10 minuten spelen was het Patrick NKoyi van Fortuna Sittard die de 0-1 wist binnen te prikken.  Ongelooflijk? Toch alweer de 4 de goal van de in Kinshasaa geboren Congolese Nederlander.

• Fortuna Sittard – FC Emmen : na 11 minuten spelen,  bam!
  • Helmond Sport – Fortuna Sittard: na 12 minuten spelen, bam!
  • Fortuna Sittard – GA Eagles: na 11 minuten spelen, bam!
  • Almere City FC – Fortuna Sittard, na 10 minuten spelen, bam!

Ondergetekende herkent een patroon.

Na de 0-1 voorsprong liet Fortuna Sittard de teugels even vieren, maar na een 25 minuten spelen namen de Limburgers het heft toch weer in handen. Met name het middenveld van Fortuna Sittard stond goed en blonk Quinn Kruijsen en kornuiten uit.

De thuisploeg leek in de 1 ste helft geen enkel moment in de wedstrijd te zitten, maar ook Fortuna Sittard ontbrak de finesse om binnen 45 minuten de wedstrijd te beslissen: ruststand 0-1. Theepauze.

Het uitvak, met 120 supporters redelijk goed gevuld, zagen dat beide Jupiler League ploegen geen stempel konden zetten op deze wedstrijd. Ook ex-Fortunees Rowin van Zaanen kon zijn stempel niet op deze wedstrijd drukken. Maar goed ook, want winst van Fortuna Sittard zou betekenen dat na jarenlange afwezigheid de Limburgers daadwerkelijk weer tot de subtop van de Eerste Divisie zou behoren.

Almere City FC als eerste met een wissel. Ex-Sparta speler Charles Dissels  eruit, Khalid Tadmine erin. Aan Fortuna Sittard kant de reactie: aanvaller Aziz Khalouta eruit, middenvelder Jordie Briels erin. Opvallend? Ja misschien toch wel, hoewel iedereen de speelminuten van Jordie Briels wel had zien aankomen. De 20 jarige Briels echter een middenvelder en dus al heel vroeg in de wedstrijd -na een uur spelen- een tactische omschakeling.

Met nog 25 minuten te spelen ook de wissel Ramazan Cevik, voor Prince Rajcomar.

Amper in het veld liet de ingevallen Prince van zich horen. Zijn schot eindigde echter na 70 minuten op de knuisten van de Almere doelman Dennis Gentenaar. Na 73 minuten wederom de sensatie en de “Oeehhhhh” in het uitvak. Het schot van Prince Rajcomar een metertje naast. Een Omen voor iets moois? Jazeker want het eerste balcontact van de ingevallen Kevin Diaz, met nog 10 minuten op de klok, en de 0-2 op het scorebord!

De opluchting voelbaar in heel Limburg. De eerste winst in een uitwedstrijd seizoen 2012-2013 (Timothy Dreesen: wienst op verplaatsing ) een gegeven. Het Limburgse voetbalfeest kan zaterdag 6 oktober2012 rekenen op een mooi vervolg , in Kerkrade dan de wedstrijd Roda JC – VVV Venlo en heel Limburg hoopt op wederom een uitoverwinning.

Fortuna Sittard speelt volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan in het Brabantse en tegen niemand minder dan FC Oss. Het team van trainer en ex-Fortunees Anton Janssen en speler Angelo Simone.

Ook dan kunt u stemmen voor onze MVP 12-13 verkiezing. Deze week zien we uw stem graag tegemoet ( fortunahome@hotmail.com ) o.v.v. MVP 12-13 ALM-FSC. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Rest ons als webmasterteam u niks anders dan u te verwijzen naar de veldfoto’s van de wedstrijd Almere City FC – Fortuna Sittard die we zaterdag zullen plaatsen op www.fortunahome.com Onze fotograaf heet Janko Knops.

We attenderen u graag op twee wedstrijden zaterdag 6 oktober 2012:

• Ajeugd: Fortuna Sittard – FC Volendam (14.30 uur). Onze tegenstander is koploper in de 1 ste divisie. Komt dat zien, kunnen we stunten?
  • Vrouwen: Fortuna Sittard – RCL (17.00 uur). Onze vrouwen winnen na 5 verloren competitiewedstrijden hun eerste duel. U kunt erbij zijn , waar is dat feestje….SVM velden!