Alverna – Fortuna Sittard 0-3

In een verregend Alverna speelde Fortuna vanavond haar oefenwedstrijd tegen de plaatselijke eersteklasser. Het voetbalterrein aan de het Bospad ligt op loopafstand van het hotel waar de selectie deze week verblijft, hotel/restaurant genaamd ´Umberto´. Een 25-tal supporters van de befaamde away support waren ook aanwezig, allemaal op eigen gelegenheid en zonder combi……het kan dus toch 🙂

Fortuna speelde vanavond in de volgende opstellingen :

1e helft : Daniëls, Marveggio, Janssen, Linssen, Elschot, Briels, van Rijswijk, van der Aat, Zejnilovic, Waalkens en tester Cooper

2e helft : Kaya, Dengering, Kis, Gulpen, vanKan, Vlug, Overhof, Watson, Bathiri, ter Borgh en Conneh

Onze enige echte Don Ramon kreeg vandaag rust, wegens lichte klachten na de training vanochtend. Natuurlijk kwam de captain wel ff kijken en zag zijn teamgenoten goed nat worden. â€‹Voor een hondertal toeschouwers scoorde Jasper Waalkens vlak voor rust met een mooie gekrulde vrije trap, hetgeen Peter van Vossen meteen deed besluiten Jordy Briels eruit te halen en zo de laatste minuten voor rust met wederom 10 man, zoals bij SVM afgelopen zaterdag, uit te spelen. Testspeler Cooper viel niet echt op, maar wellicht is het te vroeg om hem al af te schrijven (en wellicht ook niet).

​Na rust werd het elftal dus compleet vervangen en viel wel op dat er meer voetballend vermogen in de ploeg zat, zonder iemand in het bijzonder te noemen. Wel viel de gedrevenheid van Jeffrey Vlug op en een paar mooie rushes van Dion Watson. De 0-2 van diezelfde Vlug was heel mooi en de 0-3 van Kis, met rechts nog wel, was het slotakkoord. We deden het dan ook iets minder goed dan Duitsland (daar wordt het nu net 0-6), en de vraag is of deze wedstrijd veel waarde heeft gehad.

Ow en voor de kantinecommissie : de frites waren erg gezouten, over het bier kan ik geen oordeel vellen.

Auteur : Harald